Бисквитки

събота, 15 септември 2012 г.

РЗОК-ВРАЦА СКЛЮЧИ ДОГОВОРИ С АПТЕКИТЕ ЗА ОТПУСКАНЕ НА ЛЕКАРСТВА ЗА ВЕТЕРАНИТЕ ОТ ВОЙНИТЕ



   До момента 16 аптеки от област Враца  са подали заявления и са сключили договори с РЗОК-Враца за отпускане на лекарства за ветераните от войните. Подаването на заявления и сключване на договорите за лекарствата за ветераните няма краен срок и е непрекъснат процес. Информация за аптеките заинтересованите лица могат да получат на място в РЗОК или на обявените на здравната каса телефони. Във Враца ветераните от войните могат да получават лекарствата си от девет аптеки, в Козлодуй от две, в Мездра от две, в Бяла Слатина, Хайредин и Криводол от една. Договорът, който аптеките трябва да сключат, е различен от действащите към момента договори за отпускане на заплащани от НЗОК лекарства и всички аптеки могат да кандидатстват за такъв договор, без значение дали до момента работят с лекарства, заплащани от НЗОК.
Целта е да се осигури отпускането на лекарствени продукти на ветераните от войните от достатъчен брой аптеки във всички общини. Средствата за заплащане на лекарствата на ветераните ще са за сметка на държавния бюджет. НЗОК ще ги превежда на аптеките, за което всеки месец ще получава целеви суми от Агенцията за социално подпомагане.
По данни на НЗОК ветераните от област Враца са 215.
В случаите, в които на ветерани от войните са изпълнени рецепти срещу заплащане, за които аптеките са издали фактури, лицата имат право да подадат заявление до директора на „Социално подпомагане” по постоянен адрес за изплащане равностойността на закупените лекарствени продукти.

ПРЕСЦЕНТЪР
РУМЯНА СТЕФАНОВА

Няма коментари:

Публикуване на коментар