Бисквитки

четвъртък, 9 август 2012 г.

Крими хроника


КРАЖБИ

На 08.08.2012г. в 07.14ч. в РУ”Полиция”-Враца е получено съобщение от Д. Н. М. от с.Згориград, който е заявил, че на същата дата за времето от 00.00ч. до 06.30ч. , НЛ след взломяване на врата на стая на втория етаж на къща, находяща се на горе посоченият адрес е проникнало, от където е извършило кражба на 1 бр. оберфреза марка Райдер, 1 бр. ръчен циркуляр марка Райдер, 1 бр. голям ъглошлайф марка Елтос, 1 бр. малък ъглошлайф марка Райдер , 1 бр. ръчна дрелка марка Елтос и 2 бр. пластмасови шишета от минерална вода с намиращи се в тях по десет литра домашна ракия.
Нанесена щета по данни на тъжителя за около 700 лева.
По случая в РУ”Полиция”-Враца е образувано ДП.
На 08.08.12 г. в 15.30 ч. в РУП-Б.Слатина е получено съобщение от тел.112 за извършена кражба от частен дом в с.Добролево.
            От извършената проверка се установи че за времето от 12.00 ч. до 13.30 ч. на 08.08.12 г. НИ е проникнал в домът на М. К. А.  и от незаключена стопанска постройка е извършил кражба на 1  бр. циркуляр и 1 бр. метален шкаф на стойност около 200 лв.
            Започната е предварителна проверка по описа на РУП-Б.Слатина
АЗКРИТИ ПРЕСТЪПЛЕНИЯ
 На 08.08.2012г при извършено претърсване и изземване в частен дом в с. Търнак, собственост и обитаван от лицето Ц. Б. И. от с. Търнак, са намерени и иззети 1 брой ловна пушка марка ИЖ  26, 12-ти калибър, 13 броя ловни патрони 12-ти калибър, 1 брой револвер, неустановена марка и модел, пригоден за стрелба с бойни патрони 22 калибър и  7 броя патрони в барабана и 1 брой боен пистолет, неустановена марка и модел ,калибър 6.35 мм. Ц. Б. И.  е задържан в срок до 24 ч. в РУП-Б.Слатина.
            Образувано е ДП  по описа на РУП-Бяла Слатина за престъпление по чл. 339, ал. 1 от НК.
На 30.07.2012г. в РУ”Полиция”-Враца е заведена жалба подадена от С. М. Б. от с.Бели Извор.Жалбата е за това, че на 29.07.2012г. познато за него лице е увредило чрез разбиване мобилният му телефон марка „Сони Ериксон К 310 I” и сим. карта към него.
След извършените ИМ се установи, че извършител на деянието е криминално не проявеното лице П. П. М. от гр.Враца.
На 08.08.12 г. в 15.30 ч . в УП-Борован се е явил Т. Н. Н. от с.Малорад , който е заявил ,че на 06.08.12 г. в землището на с.Малорад НИ е извършил кражба на  1 бр. мъжко агне около 40 кг. от стадото ,на стойност около 120 лв.
            Започната е предварителна проверка по описа на РУП-Б.Слатина.
            От проведените БОИМ се установи ,че извършител на кражбата е С. Б. А. от с.Малорад , криминално не проявен.
            С. Б. А. е задържан в срок до 24 ч. в РУП-Б.Слатина.
На 08.08.12г. в 22.08ч.с.Косталево, екип на ППД при РУП-Враца спират за проверка л.а. Ауди-80, управляван от И. А. И.  жив. с.Косталево.  При извършената проверка за алкохол с техническо средство Дрегер Алкотест, уреда е отчел положителна проба 2.33 промила. Съставен му е акт по ЗДвП и издаден талон за медицинско изследване. И. А. И.     е дал кръв за лабораторен анализ в ЦСМП-Враца и е задържан в РУП-Враца за срок от 24ч.В  РУП-Враца е образувано ДП.
 На 08.08.2012г в 22.03ч чрез тел.112 в РУП-Козлодуй е получено съобщение за запален л.а..В последствие са получени няколко сигнала за запалена втора кола, като при извършените проверки от авто-патрул при РУП-Козлодуй се установи ,че сигналите са не действителни .От направената справка с тел.112 се установи,че горепосочените съобщения са подадени от мобилен телефон.
            От проведените ОИМ  е  установено,че извършител на деянието е А. В. Х. гр. Козлодуй -криминално проявен.Същия е установен, снето му е обяснение и му е съставен акт по чл.28,ал.1 от ЗИССПЕЕН.
            По случая в РУП-Козлодуй е образувано ДП.
 На 08.08.2012г. при провеждане на СПП с цел установяване на лица разпространяващи НВ  са установени лицата Ц. С. С. гр.Козлодуй -криминално проявен, Д. Л. Н. гр.Козлодуй и Т. В. Б. гр.Козлодуй .При извършения личен обиск в Ц. С. С. са намерени и иззети 3бр. прозрачни найлонови пликчета съдържащи суха листна маса реагираща при направения полеви наркотест на „канабис” и 3бр. черни найлонови пликчета съдържащи бяло прахообразно вещество  реагиращо при направения полеви наркотест на „херойн”.  При последващо ПСД –претърсване и изземване в домът на Ц. С. С.  находящ се в гр.Козлодуй са намерени и иззети 9 бр. черни найлонови пликчета съдържащи бяло прахообразно вещество  реагиращо при направения полеви наркотест на херойн.
            Започнато е досъдебно производство по описа на РУП Козлодуй по чл.354а  НК.
            Лицата  са задържани за срок от 24 часа.
 
Данни за станали ПТП

На 08.08.2012 год. около 07.15 ч. в с. Хърлец  лек автомобил „Пежо 306” ,собственост и управляван от С. И. Г. от с.Хърлец, кат. „В”,  на отчет в КАТ гр. Враца, извършвайки маневра завой наляво за навлизане по друг път,отнема предимството и се сблъсква с изпреварващия го вече лек автомобил Сеат Толедо ,собственост на М. Ц. С. от гр.Козлодуй ,а управляван от П. Й. О. от гр. Оряхово, кат. „В”, на отчет в КАТ гр. Враца.
Убити и ранени няма.
Щети по МПС около 150 лв. Щети извън МПС – няма.
Причини: Неправилна маневра .
На водача С. И. Г.  е съставен акт по ЗДв.П ..
Издаден протокол за ПТП.
Водачите са изпробвани за употреба на алкохол с техническо средство “Дрегер”–пробите са отрицателни.
 На 08.08.2012 год. около 09.15 ч. е получен сигнал за станало  ПТП  в гр.Мездра с лек автомобил  АУДИ „80”  ,  собственост  и управляван  от К. П. Х. от с.Игнатица– водач категория Д+Е – стаж 35 год., и лек автомобил АУДИ „А-3”,собственост на П. В. Х. от гр.Мездра, а   управляван от  А. Г. Х. от гр.София,водач категория В – стаж 4 год.
            Водачите са изпробвани за употреба на алкохол с техническо средство Алкотест Дрегер – пробите са отрицателни.
Убити и ранени няма.
Причини: Неспазване на пътен знак Б-2 – спри осигури предимство от страна на водача К. П. Х.
Щети  за около 100 лв.
На водача  К. П. Х. е  съставен АУАН. 
              На 08.08.2012 год. около 16.05 ч. е получен сигнал за станало  ПТП  в с.Брусен с лек автомобил  „Рено Меган Купе”  ,  собственост на Р. М. Г., от гр.Мездра, а  управляван  от  А. Ц. П. от с.Царевец –  водач категория В ,стаж 37 год., и лек автомобил Нисан „Микра”, собственост  и управляван от  Й. Н. Й. от гр.Мездра – водач категория В – стаж 34 год.
            Водачите са изпробвани за употреба на алкохол с техническо средство Алкотест Дрегер – пробите са отрицателни.
Убити и ранени няма.
Причини: Недостатъчен контрол върху МПС от страна на водача А. Ц. П. при опит да заобиколи дупка на пътното платно.
Щети  за около 100 лв.
На водача  А. Ц. П. е  съставен АУАН. 
 На 08.08.2012 год. към 12:50 ч. в с.Софрониево  катастрофират като се блъскат странично товарен автомобил „Фолксваген Транспортер”, соб. на Г. Д. Л. , от с.Галиче а управляван от Т. Ф. Т.  , жив. гр.Враца , водач кат. /В/ със стаж 5 год. на отчет гр.Берлин , Германия и товарен автомобил „Мерцедес -1824”, соб. на Б. Х. Т. , от с.Софрониево а управляван от Д. Ц. Д. , жив. с.Софрониево , водач кат. /С/ със стаж 28 год.  на отчет в КАТ-Враца.
Убити и ранени няма.Щети по двете МПС за 600 лв.
Причини отнемане предимство от страна на водача  Т. Ф. Т.   при което блъска странично правилно движещият се товарен автомобил „Мерцедес”.Водачите са изпробвани за употреба на алкохол с алкотест „Дрегер-” като и двете проби са отрицателни.Издаден е протокол за ПТП и е съставен АУАН на водача Т. Ф. Т.
 На 08.08.2012г. в19.53 ч. в РУП Мездра е получено съобщение за станало ПТП на път IV-10319 км.3.700 при което л.а "УАЗ" 315127,собственост на Е. Б. Г. от гр.Кюстендил, управляван от В. В. В. от с.Згориград ,водач кат В,С при навлизане в десен  завой се преобръща на пътното платно.
Убити няма .Ранен е водача получил охлузни наранявания    и пътника в автомобила В. Л. М. от гр.Белоградчик  -получил  повърхностни порезни рани и охлузване .Лицата са транспортирани в МБАЛ "Хр,Ботев" гр.Враца ,водача е настанен в "ХО"  със съмнение за комоцио под наблюдение без опасност за живота ,пътника е обслужен и освободен.
 Причини:Несъобразена скорост с релефа на пътя-остър завой при спускане от страна на водача, вследствие на което изгубва контрол над автомобила
Щети по МПС -около 1000лв.
            Водача не е изпробван за употреба на алкохол с техническо средство поради невъзможност.Издадено  е постановление   за вземане на кръвна проба от водача .
 На място е извършен оглед на ПТП ,по случая е образувано ДП.

Няма коментари:

Публикуване на коментар