Бисквитки

вторник, 7 август 2012 г.

ИЗВЪРШЕНИ ПРЕСТЪПЛЕНИЯ


За времето от  21.00 часа  на 05.08.12 до 10.00 часа на 06.08.12 в с.Соколаре , от неработеща  птицеферма намираща се в землището на с.Соколаре, НИ след демонтаж е извършил кражба на 8 портални метални врати с размери 2.5Х1.5 метра, след което от  халетата  е извършил кражба на 8 метални филтриращи системи, монтирани на прозорците, 1 антена на „Булсатком” с приемник , 5 димоотходни тръби с дължина  1.2 метра и  диаметър 300 мм., медни кабели „СВТ” 2.6 кв.мм с обща дължина 8 метра и четирижилен кабел със сечение 125 мм.  с обща дължина 5 метра .Стойността на кражбата е в процес на изясняване.
Започнато е ДП  по описа на РУП-Б.Слатина.
 На 07.08.12 г. в 04.56 ч. в ОДЧ на РУП-Козлодуй е получен сигнал за нарушение на обект охраняван със СОТ, магазин железария находящ се в гр.Козлодуй. На място е установено, че неизвестно лице след като е взломило ПВЦ плоскост на остъкление в ляво до входната врата е излял в помещението на обекта, неизвестна по вид запалителна течност, вследствие на което е възникнал пожар. Изгорели са неустановено количество строителни материали. По данни на собственика е нанесена щета за около 300,00лв.Пожара е потушен от служители на РУПБЗН-Козлодуй.
В светлата част на денонощието ще бъде извършен допълнителен оглед на произшествието.
По случая в РУП-Козлодуй е образувано ДП.

На 07.08.12г. в 03.00ч. в гр.Враца при обход на района екип  на СОД  са извършили проверили на Ц. Д., от гр.Враца, като същият е носел 2 канти с размери 40/40/15см. със сладолед. От проведения разговор с лицето е установено, че същият е извършил кражба  на общо 5 канти със сладолед със същите размери от павилион находящ се в гр.Враца.Извършителят е разпитан в присъствието на родител и е освободен.Уведомени са ИДПС и Дежурен дознател.
По случая в РУП-Враца е образувана преписка.
 На 06.08.12  при оказване съдействие на служители на „ЧЕЗ Разпределение” АД в с.Габаре, в дом собственост на С. Д., от с.с , криминално не проявен, е намерена и иззета 1 пневматична пушка с неустановена марка пригодена за стрелба с патрони 22 калибър и 1 патрон 22 калибър.
Започнато е ДП по описа на РУП-Б.Слатина.     
В РУ"Полиция" -Мездра е заведено ЗМ по повод депозирана жалба от жителка на гр. Мездра, че за периода от 01.05.2012 год. до 13.07.2012 год. НИ в местност в землището на гр.Мездра от селскостопански постройки след демонтаж е извършил кражба на метални вещи, на обща стойност 800 лв.
От проведените ОИМ се установи, че извършител на престъплението е Т. У., жив.гр.Мездра, криминално проявен и осъждан. Вещите предмет на престъпление са предадени в пункт за изкупуване на цветни и черни метали  в гр.Мездра.
На 06.08.12 год. в 05:21 ч. в ОДЧ на РУП-Оряхово е получен сигнал, че  в гр.Оряхово в  контеинер за смет е намерен снаряд. На място е изпратен екип който е отцепил района и от извършен оглед е установил , че се касае за боядисан в зелено метален обект с дължина  30 см. , сечение 5 см. в двата края и 7 см. в средата .Предмета е намерен от водача на сметосъбиращ камион на сметопочистваща фирма.Всички контейнери са изсипани в сметосъбиращия камион, като същият е оставен на място.

Няма коментари:

Публикуване на коментар