Бисквитки

четвъртък, 2 август 2012 г.

РАЗКРИТИ ПРЕСТЪПЛЕНИЯ


На 27.07.12г. в 08.00ч. в УП”Дъбника” е постъпило съобщение от жителка на гр.Враца, която е заявила, че за времето от 21.07.12г. до 27.07.12г. Н.Л. чрез взломяване на входна врата е проникнало в домът и находящ се в с. Мало Пещене,  откъдето е извършило кражба на 1 бормашина марка, 1 ъглошлайф, 1медна пръскачка, 1 меден капак от казан за ракия и 60 м. ел. проводник.По случая в РУП-Враца е образувано ДП.
            От проведените ОИМ и ПСД се установи, че извършители на кражбата са криминално проявените за кражби В. М., от с.Тлачане и К. В., от с.Тлачене. Лицата са задържани в РУП-Враца  за срок от 24ч.
В РУП Враца е заведена преписка по описа на РУП, че за времето от 10.07.12г. до 15.07.12г. НИ е извършил кражба на сумата от 1690 лв. от пункт на „Еврофутбол” находящ се в гр. Враца.
От проведените ОИМ се установи, че в случая се касае за престъпление по чл. 201 от НК /длъжностно присвояване/, извършено от  букмейкъра в пункта, криминално не проявеният Ю. И., от гр. Враца.
 а 01.08.12г. около 11.30ч. в гр.Враца пеши патрул на РУП-Враца извършват проверка на л.а. „Фиат” Панда управляван от О. Р., от гр.Враца, криминално проявен и осъждан за хулиганство  и присвояване. При извършената полицейска проверка в Р. е открита преносима радиостанция, която е проверена от служители на сектор „КИС” при ОД на МВР-Враца при което е установено, че същата може да приема и предава на полицейска честота.Радиостанцията е предадена с протокол за доброволно предаване.
По случая в РУП-Враца е образувано ДП.
В РУП-Враца е образувана преписка по жалба на жителка от гр.Враца, за обсебване на собствения и лек автомобил „Опел” Вектра, извършено през м. февруари 2012г.  От проведените ОИМ е установено, че извършител на деянието е криминално не проявеният В. П., от гр.Враца. Автомобила е продаден от П. за сумата от 1000лв. на лице от ромски произход, който заедно с автомобила в настоящият момент се намира в Гърция.Работата по случая продължава.
От проведените ОИМ по ЗМ по описа на РУП гр.Козлодуй относно това, че на 06.07.2012г. Н.И. от не заключена селскостопанска постройка находяща се в с.Рогозен, е извършил кражба на 7 кокошки, се установи, че извършител на деянието е Б. К., живущ в с.Рогозен, криминално не проявен, не осъждан.
На 01.08.12г. около 18,40 ч. в РУП Козлодуй е получен сигнал, че в селскостопански блок, находящ се в землището на с. Бутан, НИ е извършил кражба на царевица. Извършен е оглед на място при който е установено, че в землището на с.Бутан, е извършена кражба на около 200 кг. царевица. При извършения оглед са намерени и иззети 19 броя чували с царевица с общо тегло около 200кг.
От проведените ОИМ се установи, че извършители на кражбата са криминално проявените Р. А., жив. с.Бутан, Г. Б., жив. с.Бутан и А. Р., жив. с.Бутан. Р  А. е приведен в РУП Козлодуй за изясняване на случая, останалите се укриват от органите на МВР.
По случая в РУП Козлодуй е започнато досъдебно производство.
На 01.08.12г. около 11.55 ч. в гр.Враца, при извършване на маневра движение назад, катастрофира л.а.”Ауди” 80 управляван от Я. К., от с.Дивотино, водач кат. „В”, стаж-25г., като блъска паркирания л.а.”Ф-н” Пасат.
            Убити и ранени няма.Щети: 40 лв.Причини:неправилна маневра движение назад.
            Водача е изпробван за употреба на алкохол с техн. средство „Дрегер-Алкотест”7410, който е отчел отрицателен резултат.
 На 01.08.12г. около 17.20 ч. в гр.Враца, катастрофират като се блъскат л.а.”Форд” Транзит управляван от Л. Б., от гр.Враца, водач кат. „В”, стаж-4г., и л.а.”Киа” Кларус, собств. и управляван от Д. В., от гр.Враца, водач кат. „С”, стаж-27г.
          Убити и ранени няма.Щети: 400 лв. Причини:неправилна маневра и отнемане на предимство от Б.
            Водачите са изпробвани за употреба на алкохол с техн. средство „Дрегер-Алкотест”7410, който е отчел отрицателни резултати.
 На 01.08.12 г. около 11.15 часа в гр. Мездра катастрофира лек автомобил „Пежо” 206 собственост и управляван от А. И., от  гр. Враца, като блъска лек автомобил „Опел” Астра управляван от С. Х.,  от гр.Мездра.
Убити и ранени няма.Щети 400 лева. Няма употреба на алкохол.
Причини:Неспазване на дистанция от страна на  И.
 B 17.35 часа в ОДЧ на РУП-Мездра е получен сигнал, че на кръгово кръстовище в гр.Мездра е станало ПТП, където л.а.”Фолксваген”  Пасат се блъска в пътен знак след което водача напуска мястото на ПТП. От извършената незабавна проверка в 17.45 часа е установен водача Х. Д., жив. гр. Мездра, водач кат”С”. Същия отказва да бъде изпробван за алкохол с тех.средство „ Алкотест Дрегер” 7410.
         Убити и ранени  няма. Щети:50 лева.
         Причини:Неправилна маневра при движение на заден ход.
         На водача са съставени 2 бр.АУАН по ЗДвП и КЗ.Издаден талон за мед. изследване
и протокол за ПТП.

Няма коментари:

Публикуване на коментар