Бисквитки

неделя, 24 юни 2012 г.

Eнергетиците от АЕЦ “Козлодуй” отбелязаха своя професионален празник


Ha 23 юни енергетиците от АЕЦ “Козлодуй” отбелязаха своя професионален празник – Деня на енергетика. Министърът на икономиката, енергетиката и туризма Делян Добрев връчи наградата “Енергетик на годината” на Андрей Красночаров – главен механик “Изпълнение на ремонта” в централата. Отличието се присъжда ежегодно от Българската браншова камара на енергетиците и изразява признанието на професионалната общност към изявени специалисти за активната им работа и постигнати високи резултати. И тази година бе спазена традицията носителят на приза да засади дръвче в алеята на АЕЦ като символ на ангажимента на атомната централа към опазването на околната среда.
За да поздравят работещите в най-голямото електропроизводствено предприятие у нас, на празника в Козлодуй пристигнаха Марина Армутлиева – председател на Съвета на директорите (СД) на “АЕЦ Козлодуй” ЕАД, Владимир Уручев – депутат в Европейския парламент и член на СД, проф. Иван Илчев – ректор на Софийски университет “Св. Климент Охридски”, представители на Агенцията по ядрено регулиране, на Българската академия на науката, на местната власт, на партньорски организации и др.
За шести пореден път през 2012 г. екипът на атомната централа чрез гласуване в електронна анкета даде своите предпочитания за “Най-добър” в различни професионални направления: “Безопасност, Сигурност, Качество”, “Реакторно оборудване”, “Турбинно оборудване”, “Електрооборудване”, “Системи за контрол и управление”, “Най-добър оператор на реактор”, “Най-добър физик”, “Най-добър химик” и “Най-добър икономист, търговец, финансист”. Заслужилите званието получиха почетни отличия и грамоти от изпълнителния директор на “АЕЦ Козлодуй” ЕАД Валентин Николов и от Владимир Уручев. Специалната награда за цялостен принос получи Митко Янков – директор “Безопасност и качество”.
В празничния ден АЕЦ “Козлодуй” посрещна деца на служители от системата на енергетиката, загинали при трудови злополуки. Малките гости с интерес разгледаха съоръжения на площадката на атомната електроцентрала. За спомен от посещението те получиха сувенири и информационни издания за работата на АЕЦ.
В пъстрата мозайка от събития в Деня на енергетика се включиха и много жители на града и региона. Най-малките бяха зарадвани със забавления, предложени от “Жар театър”, и с изпълнения на Детска формация за спортни танци “Харизма” – гр. Враца. За децата бе предвидено и куклено представление по мотиви от “Аладин и вълшебната лампа” в Зрителната зала на Дома на енергетика.
В поредица от състезания енергетиците от АЕЦ “Козлодуй” демонстрираха своите умения в спортовете мини-футбол, шахмат, стрелба с въздушна пушка на 10 м, тенис на маса и плуване свободен стил. По-късно вечерта гражданите и гостите на Козлодуй се потопиха в празничната атмосфера, която създадоха с изпълненията си Кирил Маричков, ансамбъл “Българе” и “Тримата тенори”.
По повод Деня на енергетика Театралният състав при Дома на енергетика към АЕЦ “Козлодуй” ще представи на софийска сцена пиесата “Лудият играч на голф” от Уди Алън. Постановката, чийто режисьор е Бойко Илиев, може да бъде видяна при свободен вход в понеделник – 25 юни, от 19.00 часа в театър “Българска армия”.

Няма коментари:

Публикуване на коментар