Бисквитки

понеделник, 21 май 2012 г.

Късчетата старинна красота поеха своя път



Петя БобойчеваВ Ритуалната зала на Бърдарски геран привечерната омая на 21 май подслони любители на изкуството и приятели на художничката Петя Бобойчева заедно с десеттте картини от първата й самостоятелна изложба. Наречена „Късчета старинна красота“, макар сред платната да има и едно на красивия площад на селото, изложбата представя за пръв на едно място платната, които са рисувани по молба на Инициативния комитет за честванията на 125-годишнината на Бърдарски геран и ще бъдат подаръци за официалните гости и гостите от чужбина.
 Петя дарява своя труд и картините си за благото на селото, изразявайки обичта си към родното място в красивите творби, побиращи магията на това място през различните сезони.
Кметът на селото Светлана Караджова откри изложбата като благодари на Петя за жеста и й пожела нови изложби, които да радват почитателите й и приятелите на Бърдарски геран.
Немската църква - Петя БобойчеваАвторката сподели, че художествените й търсения и бъдещи планове са да пресъздаде в картини и живота на рисуваните от нея къщи, навлизайки както навътре в стаите, така и в бита и душевността на банатските българи. Пустите къщи от тази първа поредица картини да се изпълнят с хора, такива каквито са били някога в спомените на предците ни, пазещи духа и традициите на общността ни.
Картините ще могат да бъдат видени до 24 май, а на 25 май ще поемат по широкия свят, отнасяйки със себе си късче красота от Бърдарски геран.

1 коментар:

  1. Благодаря за вниманието и мястото в сайта ви, които отделяте на нашето село! За нас е голяма радост да сме известни с хубавите инициативи, които се опитваме да реализираме..с много зор, поради липсата на средства обикновено, но както виждате - успяваме. Само искам да ви помоля като правите copy-paste от нашия сайт, поне да се поинтересувате кой е автора на новината, защото от опита до тук видяхме, че всички отразени в статии събития са безцеремонно откраднати...понякога дори са поставяни погрешни снимки, защото "репортерите" дори не са се поинтересували за какво иде реч! Отгоре на всичкото на наши снимки сме виждали и лого на медията, която УЖ е отразила събитието. Аз не съм репортер, нито адвокат, но плагиатството винаги ми е изглеждало най-малкото нагло. Надявам се да не сте се засегнали, защото не е лично. Молбата е към всички медии за коректност.
    Благодаря.

    ОтговорИзтриване