Бисквитки

вторник, 6 март 2012 г.

Фирмите декларират платените извънтрудови доходи



Всички фирми, които са платили доходи на физически лица, различни от такива по трудов договор, са длъжни до 2 май да декларират пред НАП данните за това.
На интернет страницата на НАП e достъпен програмен продукт за изготвяне на декларацията за изплатени доходи извън трудови правоотношения.
Справките за изплатени суми на физически лица могат да бъдат подадени по електронен път, с електронен подпис или на хартиен носител в офиса на приходната агенция по регистрация на фирмата. Когато справката съдържа информация за повече от 10 лица се подава на магнитен носител.
До този момент в офис Враца са приети 134 справки за изплатени доходи на физически лица, от тях 6 са изпратени по пощата, по интернет няма подадени.
Тази година срокът за подаване на годишната данъчна декларация за корпоративни данъци е 2 април, тъй като 31 март е в събота. Този срок важи както за фирмите, които дължат данък, така и за тези, които не са извършвали дейност.
Фирмите, които подадат декларациите си по електронен път ползват 1% отстъпка от дължимия годишен корпоративен данък (но не повече от 1000 лв.). Тази отстъпка се ползва, само ако и данъкът е внесен в срок до 2 април 2012 г.
До края на февруари в офис Враца са приети 660 декларации по ЗКПО, 403 от тях са изпратени по електронен път, което представлява 61 % от общия брой. До крайния срок остава по-малко от месец, очаква се подаването на декларации от близо 3000 фирми.
Призоваваме клиентите на НАП да не чакат последните срокове и да използват всички възможности за подаване на декларации, чрез интернет, подписани с електронен подпис, по пощата с обратна разписка, както и срещу входящ номер в пощенска станция.


Няма коментари:

Публикуване на коментар