Бисквитки

вторник, 6 март 2012 г.

РЗОК-Враца финализира подписването на договори с лекари и болници

Районната здравноосигурителна каса във Враца сключи договори с болниците за лечение на пациенти по клинични пътеки и оказване на медицинска помощ по определени клинични процедури.
11 лечебни заведения за болнична помощ от областта имат договори за изпълнение на клинични пътеки, а 3 болници ще изпълняват и клинични процедури като хемодиализа, диспансерното наблюдение и лекарство лечението на пациенти с онкологични заболявания. Това са МБАЛ във Враца и Бяла Слатина и комплексния онкологичен център във Враца.
Клиничните процедури са нови медицински дейности, които ще се заплащат от НЗОК от тази година. При тях назначената терапевтична схема няма да налага престой на пациента в лечебното заведение за период по-дълъг от 12 часа. Клиничните процедури са хемодиализа и химиотерапия, както и диспансерното наблюдение на онкологично болните. При хемодиализата здравната каса ще заплаща и транспорта на пациентите.
С подписването на договорите с болниците РЗОК приключи процедурата по договаряне с изпълнителите на извънболнична и болнична медицинска помощ за работа през 2012 г. В извънболничната медицинска помощ договори имат 360 изпълнители на медицинска и дентална помощ.
През 2012 г. разпоредбите в Националния рамков договор не поставят ограничения в сключването на договори с нови лични лекари и изпълнители на дентална помощ и след посочените от закона срокове.


Няма коментари:

Публикуване на коментар