Бисквитки

петък, 6 януари 2012 г.

В Криводол отбелязаха Богоявление


          На 6 януари в Криводол отбелязаха един от най-големите християнски празници Богоявление. Празникът бе организиран от Община Криводол, Народно читалище „Н. Й. Вапцаров-1924” и настоятелството при храм „Света Троица”.
          Велик Богоявленски водосвет и празнична света литургия отслужи в храма „Света Троица” отец Николай. След службата свещеници и миряни се отправиха на литийно шествие от храма до мястото, където се състоя ритуалът по хвърлянето на кръста – на моста в центъра на града.
          Негово преосвещенство Траянополският епископ Киприян извърши водосвет и хвърли кръста във водите на река Лева. Тази година смелчаците бяха седем – Иван Младенов, Красимир Христов, Мирослав Антов, Сергей Валентинов, Ивайло Антов, Иво Филипов и Валентин Златков. Късметлията бе Ивайло Петров Антов от село Ракево, който успя да извади кръста от реката. Той получи благословията на Траянополският епископ Киприян  за здраве и благополучие.
Кметът на общината Петър Данчев награди победителят в ритуала и поздрави именниците, жителите и гостите на града, като им пожела да са здрави, позитивни и изпълнени с надежда през новата година.
27-годишният Ивайло получи парична награда в размер на 120 лева. Парични награди получиха и останалите шест участници.


Няма коментари:

Публикуване на коментар