Бисквитки

вторник, 3 януари 2012 г.

Заседаваха съветниците в Криводол

На 30 декември 2011 г. Общински съвет гр. Криводол проведе редовно заседание. Съветниците одобриха назначаването на кметски наместници в кметствата Ботуня, Главаци, Големо Бабино, Добруша, Осен и Фурен. Упълномощиха кмета на общината да извърши процедура по предоставяне на безвъзмездно ползуване на пет броя апартаменти, находящи се в бивше Ученическо общежитие за срок от 5 години на Областна дирекция „Земеделие” гр. Враца. Дадоха предварително съгласие за преминаване на трасе на обект „Преносими газопроводи високо налягане с АГРС от ПГХ Чирен до гр. Козлодуй и гр. Оряхово” през имоти общинска собственост в землището на с. Осен.
Одобрена беше План-сметка за определяне разходите на общината за събиране и извозване на битови отпадъци, транспортиране до ДТБО-Монтана и поддържане на чистотата на териториите за обществено ползване през 2012 г., като предвидените разходи са в размер на 150 000 лева. Приети бяха промени в Наредба № 12 за определяне и администриране на местните такси и цени на услуги в общината. Такса битови отпадъци остава непроменена. Тя ще се заплаща на две равни вноски от 1 март до 30 юни и до 30 октомври на годината, за която се дължи. На предплатилите за цялата година до 30 април се прави отстъпка от 5%.
Общинският съвет даде съгласието си за създаване на общинско предприятие за комунални дейности и услуги на територията на общината, като възложи на кмета да приведе в изпълнение процедурата и да бъде изготвен проект за Правилник за дейността на общинското предприятие.
Утвърдени бяха и останалите предложенията, свързани с управление и разпореждане с общинско имущество.

Няма коментари:

Публикуване на коментар