Бисквитки

понеделник, 2 март 2020 г.

Калин Каменов: „Нека бъдем единни и заедно да преодоляваме трудностите“


Нашият град е дълбоко свързан с Освобождението на България от турско робство. Освен историческите паметници и свидетелствата за паметните битки на Христо Ботев и неговата чета, Враца пази жив духа на поета и революционер. В навечерието на 3 март, да си припомни какво минало имаме и да съхраним спомена за него. Нека бъдем единни и заедно да преодоляваме трудностите!“. С тези думи кметът Калин Каменов откри патриотичната инициатива, която се провежда за пета поредна година и се организира от Община Враца.  Над 1 500 знамена бяха раздадени на възпитаниците от учебните заведения в Община Враца. 
Каменов призова заедно да се празнува Националният празник - 3 март и всеки да се включи в честването му на площад „Христо Ботев“.
Училището, в което беше дадено началото на проявата бе в СУ „Васил Левски“, където най-малките възпитаници получиха трибагреника.
Бъдете борбени, активни и целеустремени. Където и да учите, не забравяйте че сте българи и направете така, че да се гордеем с Вас!“. Това каза кметът Каменов на дванадесетокласниците от  СУ „Козма Тричков“. Градоначалникът раздаде българското знаме и на учениците от „Отец Паисий“, Св. св. Кирил и Методий“ и Професионална гимназия „Димитраки Хаджитошин“.
Кметът Каменов подари знамена и на възпитаниците на детска градина „Европейчета“, които взеха участие в урок по родолюбие, представящ паметни дати и моменти от Освобождението.
Стотици български трикольори бяха раздадени и от заместник-кметовете Мария Попова и Петя Долапчиева в СУ „Никола Войводов“, СУ „Васил Кънчов“, в началните училища „Св. Софроний Врачански“ и „Иванчо Младенов“, както и в професионалните гимназии „Н. Й. Вапцаров“ и по търговия и ресторантьорство.
В родолюбивата инициатива се включиха и председателят на Общински съвет - Враца Нели Стоянова и заместник-председателят - Владимир Христов, които раздадоха трибагреници в НУ „Иван Вазов“, СУ „Христо Ботев“, ППМГ „Акад. Иван Ценов“ и ПЕГ „Йоан Екзарх“.

Няма коментари:

Публикуване на коментар