Бисквитки

вторник, 17 декември 2019 г.

Занаятчии подредиха коледна изложба

Коледна изложба - базар на занаятчии и художници от Враца и региона беше открита в малката зала на художествена галерия „Иван Фунев“ при Регионалния исторически музея в града. Гост на културната проява беше кметът Калин Каменов. „Удовлетворен съм, че много от занаятите, които са специфични за нашия край се възраждат и това е благодарение на Вас - майсторите. Много е красиво да виждаме на врачанския панаир малки деца, които седят на грънчарското колело и се опитват по свой начин да създават своите първи произведения. Продължавайте да влагате огромните си сърца си в занаятите, да ги предавате на идните поколения, а ние ще Ви помагаме и подкрепяме.“ –каза в приветствието си към присъстващите кметът на Враца.
В експозицията са представени над 150 произведения, изработени от талантливите ръце на 17 занаятчии, художници и творци. В изложбата със свои ръчно тъкани произведения участват и гости от село Софрониево - Наташа и Иван Манчови.
В рамките на проявата майсторът грънчар - Куман Жеков представя и първата си самостоятелна изложба, откакто твори във Враца. Със свои произведения участват още занаятчиите – копаничарят Георги Стоилов и медникарят Димитър Митов.
Коледната изложба-базар ще бъде представена през следващия един месец и всеки посетител може да си закупи от прекрасните произведения на талантливите майстори и творци.

Няма коментари:

Публикуване на коментар