Бисквитки

събота, 7 декември 2019 г.

Търговско-промишлената палата връчи наградата „Мито Орозов“ на представители на местния бизнес

На тържествена церемония, по повод 160-та годишнина от рождението на Мито Орозов, Търговско-промишлената палата връчи призове за „Новаторство, индустриален подем и социална отговорност, носещи името на видния врачански индустриалец. Гост на събитието бе кметът Калин Каменов, който благодари на присъстващите за подкрепата и работата им за развитието на града. „Местният бизнес изгражда гръбнакана Враца, затова всеки един от вас е достоен за уважение. През последната година започна изграждането на два големи завода. По този начин градът е на световната карта на автомобилната индустрия, като поетапно се нареждаме до големите икономически центрове в страната. Вярвам, че стартирането на производството на МД Електроник и Теклас ще предостави възможност за още по-голямо развитие не само на Враца, но и на местния бизнес. Гордея се с това, което правите! Вашата предприемчивост е достойна за уважение!“ – каза кметът Калин Каменов в началото на церемонията.
Приветствие към представителите на бизнеса и образователните институции отправи и изпълнителният директор на ТПП – Враца – Илиана Филипова.
В категория „Иновации“ бе отличена фирмата – „Къща на камъка“ООД.
Дружеството „Центромет“ / „Метал Технолоджи Груп“/ получи награда в категория „Индустриален подем“, а за „Инвестиции и устойчиво развитие“ бе отличена строителната фирма „Инекс Трейд“ ЕООД.
За устойчиво и технологично обновление наградата отиде при местния производител „Беана – Враца“ ООД. В категория „Най-голям износител“ призът бе връчен на „Техкерамик – М“ АД, а за цялостен принос за развитие на бубарството в България – бе отличен „Научен център по бубарство“.
В тазгодишните награди „Мито Орозов“, „Българска леярна“ ЕООД бе наградена в категорията „Млад предприемач“.
Наградите в 7-те категории бяха връчвани от наследниците на местния индустриалец – Мито Орозов.
В рамките на церемонията призове получиха и директорите на професионалните гимназии в града, както и Регионалното управление на образованието.


Няма коментари:

Публикуване на коментар