Бисквитки

понеделник, 14 октомври 2019 г.

С обновена църква и курбан във Власатица отбелязаха Петковден


Десетки жители и гости се събраха в обновената църква „Св. Параскева“ в село Власатица, за да отбележат големия християнски празник Петковден. Богослуженията по повод честването започнаха още от сутринта. Врачанският митрополит Григорий отслужи чина „обновление на храма”, последвана от архиерейска света Литургия.
Официален гост на празника беше Мария Попова, изпълняващ функциите на кмет на Община Враца. „Щастлива съм, че днес откривамеобновения храм в село Власатица, но това ще бъде само една сграда, ако не й вдъхнете душа.  Това трябва да е истински храм на Вашата вяра, затова я пазете. Честит празник!“ – каза в приветствието си към присъстващите Мария Попова и подари на кмета на населеното място Петър Атанасовикона на Св. Параскева, за да пази и закриля всички жители на село Власатица.
Празничен курбан за здраве и благополучие отслужи Негово Високопреосвещенство, в съслужие с отци от епархията.
Над 46 000 лв. е стойността на извършения основен ремонт на църквата „Св. Параскева“ в село Власатица. Ремонтът на покрива е финансиран по програма „Бедствия и аварии“, след като той бе разрушен от ураганния вятър, нанесъл огромни щети в населените места в Община Враца в началото на 2018 г. Средствата за вътрешния и външен ремонт на храма са отпуснати от общинския бюджет.Няма коментари:

Публикуване на коментар