Бисквитки

понеделник, 15 юли 2019 г.

С икономии от бюджета ще бъде асфалтиран пътят до Косталево и участъкът Девене – Три кладенци

На предстоящото заседание на Общински съвет – Враца, кметът Калин Каменов ще внесе за разглеждане предложение за отпускане на 500 000 лева на пътя до село Косталево и участъка между селата Девене и Три кладенци. Предвидените средства са от икономии в бюджета.
За асфалтирането на пътя до село Косталево са планирани 230 000 лева, като за населеното място са предвидени и над 60 000 лева от Капиталовата програма за асфалтиране на улица „Христо Ботев“. Средствата за възстановяване на участъка между Девене и Три кладенци са в размер на 220 000 лева.
На заседанието на местния парламент ще бъде предложено и отпускане на 50 000 лева, отново от икономии, с които да се извършат ремонтни дейности на улици в квартал „Бистрец“.
За 2019 година са предвидени близо 700 000 лева от Капиталовата програма на Община Враца за ремонти по населените места. Към момента са завършени дейностите по възстановяване на пътя за село Згориград, където бяхаасфалтирани близо 2 километра, със средства от Постановление на Министерски съвет. Обновяването на пътната инфраструктура ще продължи с ремонти в селата Челопек и Лиляче, както и на отсечката между Мраморен и Голямо Пещене.
Успоредно с асфалтирането по селата се реализират и строително-ремонтни дейности на пътни участъци и междублокови пространства в града.

Няма коментари:

Публикуване на коментар