Бисквитки

петък, 22 март 2019 г.

Започна създаването на първото споделено работно пространство във Враца - “Гнездото Coworking”

Враца софтуер общество продължава да търси съмишленици за своята иновативна за региона кауза, които да я подкрепят и споделят с повече хора.

Вече са направени първите стъпки към обособяване на новото място, което ще е притегателен център за хора и фирми от дигиталната сфера. Те ще могат да работят и стартират свои проекти от Враца, да използват потенциала на региона и да допринесат за неговото развитие. Със съдействието на “Чех Пласт” е подменена дограмата в предоставеното от Община Враца помещение. Предстои да бъде извършена и останалата част от ремонта.

Междувременно стартира и демо предлагането на споделено работно пространство. Всеки, който желае може да се възползва от обособено работно място. Също така пространството е подходящо за провеждане и на различни събития, курсове, обучения. Желаещите да се възползват от новата възможност е необходимо да се свържат с “Враца софтуер общество” през фейсбук страницата на организацията или да дойдат на място - гр. Враца, ул. “Кокиче” №14, ет. 2. 
Целта е да се събере обратна връзка за услугата и така да се оптимизира. Тези, които решат да се възползват от демо версията на “Гнездото Coworking” по свое желание да направят малко дарение по тяхна преценка към “Враца софтуер общество”, като с тези средства ще се подпомогне по-нататъшното обособяване на споделеното работно пространство.

Друг начин, чрез който “Враца софтуер общество” събира средства за своята кауза е дарителска кампания. Целта е тя да достигне до колкото се може повече хора, които са съпричастни с идеята и са готови да я подкрепят, като дарят сума по своя преценка.
Това може да стане чрез световната платформа Global Giving, там инициативата е озаглавена Empower 25 digital entrepreneurs in Vratsa.

Също така желаещите могат да изпратят дарителски SMS с текст на латиница DMS GNEZDOTO на номер 17 777 (за абонати на Telenor, VIVACOM и A1).
Цена за еднократно дарение за абонати по договор с Теленор, VIVACOM и А1: 1 sms е 1 лв. ДДС не се начислява.
Цена за потребители на предплатени услуги: 1 sms е 1,20 лв. с ДДС
За абонаментни и друг вид дарения може да посетите страницата ни в DMS. https://dmsbg.com/11990/dms-gnezdoto/

Мисията на “Враца софтуер” е да изгради ИТ общност във Враца и чрез качествено обучение да даде възможност на врачани да работят перспективна и добре платена работа в родния си град. За пет години са обучени над 400 човека, в събитията на организацията са участвали хиляди, а 24 курсисти работят в три ИТ фирми локализирани във Враца.
Следващата голяма крачка е да се създаде модерно споделено работно пространство - „Гнездото Coworking“. То ще обедини дигиталната общност и ще позволи на професионалисти на свободна практика и малки екипи да се колаборират по-лесно, да обменят опит, идеи и ресурси, както и да привлече дигитални номади от България и света.
„Гнездото Coworking“ ще е отворено пространство за събития на местния бизнес и общност като цяло. От него ще могат да стартират работа амбициозни хора или нови проекти. Обединяването на тази общност ще привлича и нови дигитални компании във Враца. Всичко това ще допринесе за развитие на региона и задържането на висококвалифицирани хора.

-- 
Иван Стрижлев

тел.: +359 896 659 250
e-mail: ivan@vratsa@software.com
web: school.vratsasoftware.com

Няма коментари:

Публикуване на коментар