Бисквитки

сряда, 28 ноември 2018 г.

Обстановката в областта


В област Враца пътната обстановка е нормална при зимни условия, всички републикански пътища са проходими. 110 машини на Областно пътно управление – Враца извършват непрекъснато снегопочистване и обработват пътните настилки през нощта и целия ден. Поради снегопочистване временно е било въведено ограничение на движението на тежкотоварни автомобили над 12 тона по път I-1 Ботевград – Враца и по път II-17 АМ „Хемус“ – Ботевград на територията на област Враца. Шофьорите на товарни автомобили над 12 тона е било необходимо да изчакат на място.
Временни прекъсвания на електрозахранването е имало в част от населените места наобщините Козлодуй, Криводол, Мездра и Хайредин. Екипите на ЧЕЗ са отстранили авариите. Към 16.30 ч. единствено в с. Згориград, Община Враца и в Източната промишлена зона на Враца няма електроподаване, като се очаква то да бъде възстановено до края на деня. 
В Областния съвет по сигурност непрекъснато постъпва информация за състоянието на общинската и републиканска пътна мрежа и за нивата на водоемите на територията на областта. 
Блокирането на движението от автомобили, които не са подготвени за движение при зимни условия затруднява работата на снегопочистващата техника и възпрепятства пътуването на всички останали шофьори.

Няма коментари:

Публикуване на коментар