Бисквитки

събота, 10 ноември 2018 г.

Откриха възстановената стара чешма в кв. „Бистрец“


Емблематичната стара чешма във врачанския квартал „Бистрец“ бе официално открита, след като бе възстановена по проект „Малки граждански инициативи“. Вековният извор е един от общо двата независими водоизточници, с които жителите на квартала се гордеят.
Официален гост на събитието бе кметът на Община Враца Калин Каменов. В словото си, той поздрави жителите на квартала и доброволците, включили се в дейностите по възстановяване на чешмата.  „Най-големият дар на кв. „Бистрец“ са хората, след това е водата, заради която вие търпите толкова много неудобства. Тук, хубавата новина е че благодарение на ВиК, успяхме да заложим цялостно асфалтиране на всички улици, които ще бъдат разкопани за подмяна на водопровода“, заяви кметът Калин Каменов и добави, че дейностите трябва да стартират през пролетта на 2019 г. „Така, че следващата година се очаква да бъде годината на кв. „Бистрец“. С общи усилия, резултатите се виждат в целия град и ще стигнат и тук. Бъдете здрави и единни. Честит празник!“, допълни Калин Каменов.
Стойността на проекта „Старата чешма“ е над 3 000 лв., като вложените средства са от Общински съвет - Враца и дарения на жители от квартала. Възстановени са зидовете на чешмата, а в близост е изграден кът за отдих и са посадени два чинара. Чешмата е обновена изцяло с доброволен труд от жители на кв. „Бистрец“.
Сред гостите на откриването бяха още заместник областният управител Мирослав Комитски, общинският съветник Наташа Велчовска, кметове на кметства от община Враца и граждани.

Няма коментари:

Публикуване на коментар