Бисквитки

събота, 20 октомври 2018 г.

Калин Каменов откри граждански диалог за бъдещето на Кохезионната политика на ЕС

Кметът Калин Каменов откри граждански диалог на тема „Бъдеще на Кохезионната политика на ЕС“. На събитието, организирано от Областен информационен център – Враца, присъстваха още евродепутатът от ЕНП Владимир Уручев, директори на учебни заведения, ученици, общественици и граждани.
„Щастлив съм, че на събитието присъстват толкова млади хора, защото те са бъдещите експерти, които ще управляват европейските фондове.“ С тези думи Калин Каменов приветства участниците в гражданския диалог и подчерта, че е важно средствата, които предоставя Европейският съюз, не просто да се усвояват, а чрез тях да бъдат реализирани дейности, генериращи икономически растеж.
Дискусията има за цел гражданите да участват във формулирането на визията за Кохезионната политика в българския контекст. По време на срещата бяха обсъдени още приоритетите на българската икономика, трансформацията й и превръщането й в по-иновативна и интелигентна, както и визията на нашата страна при разработването на национални приоритети за финансиране с фокус върху „двигатели на растежа“.
Събитието е част от националната инициатива на мрежата от 28-те информационни центрове за популяризиране на Европейските структурни и инвестиционни фондове в България, провеждаща се от 17 – 30 октомври 2018 г.

Няма коментари:

Публикуване на коментар