Бисквитки

вторник, 11 септември 2018 г.

648 земеделци от врачански регион не са декларирали доходите си от получени субсидии 

    До края на септември могат да подадат коригиращи декларации

Юлия Грънчарова        

   
От началота на м.септември 2018 г. НАП стартира програма, насочена към спазване на данъчно-осигурителното законодателство от регистрираните земеделски стопани.   
При извършената съпоставка с предоставени данни от Държавен фонд „Земеделие“, НАП Враца установи, че 648 земеделски стопани от врачанскирегион не са декларирали доходите си от получени субсидии, има и случаи на подадени годишни декларации с посочена по-малка сума. Размерът на  недекларирания доход на земеделци в областта е 2,743 млн.лв.
  Приходната агенция започна изпращането на електронни писма довсички земеделски производители, допуснали неточности в данъчните си документи. Според закона те имат право да подадат коригираща декларация за доходите до 1 октомври 2018 г. Освен с писма по електронната поща, гражданите ще бъдат уведомени и по телефона. Предстоят срещи с кметовете на общините за оказване на съдействие във връзка с разпространение на информационни материали. Офисите на НАП също имат готовност да дадат информация. Консултация по въпроса може да се получи и на телефона на Информационния център на НАП 0700 18 700
  Заедно с уведомленията за корекции, земеделците ще получат и специална брошура, която подробно обяснява данъчните и осигурителните им ангажименти към бюджета. 
  
Страница. 1 от 1

Няма коментари:

Публикуване на коментар