Бисквитки

петък, 28 септември 2018 г.


На 6 и 7 октомври  вратите на ППМГ “Акад. Иван Ценов” във Враца отново ще бъдат отворени за най-голямото ИТ събитие на северозапада – Code Week Враца, част от Европейската седмица на програмирането. Събитието цели да запознае гражданите на Враца и региона с модерните възможности за работа в най-успешния сектор в България - ИТ.  Това става като ги срещне с професионалисти-практици, работещи в едни от най-големите софтуерни компании и стартъпи в страната, които разказват защо тези специалисти са толкова високо платени, има ли смисъл да се захващаш с това и от къде да започнеш.
Тази година, освен  модули за начинаещи, ще има и работилници за напреднали - Програмиране с Kotlin, Хибридни приложения и Блокчейн. По време на откриването ще има лекции по някои от най-актуалните технологични теми. Друга част от новите модули са - Програмиране за деца на C++ (4-7клас), Управление на софтуерни проекти и въздушна фотография с дронове. Участници могат да бъдат както ученици, така и възрастни. Местата са ограничени и се изисква предварителна регистрация на сайта на събитието http://codeweek.vratsa.net
Присъединете се към фейсбук събитието CodeWeek Враца 2018 https://www.facebook.com/events/279635862645767/ , за да намерите допълнителна информация за всеки един от модулите и лекторите.
Откриването ще бъде в събота от 9:00 в Градската концертна зала, а работилниците ще се проведат в сградата на ППМГ “Акад. Иван Ценов”.  Модулите, на които можете да се запишете са:





Любезни домакини на Code Week отново са ППМГ “Акад. Иван Ценов” . Събитието се осъществява с подкрепата на Фондация “Америка за България” която активно подпомага инициативи, насочени към създаването на възможности за работа и образование на младите хора в България. Спонсори на събитието са софтуерните компании Experian, Accedia и Inveitix.


Няма коментари:

Публикуване на коментар