Бисквитки

понеделник, 30 юли 2018 г.

Община Враца възстановява 12 обществени сгради с пари от Правителството


Половин милион лева, отпуснати от правителството, ще бъдат разпределени между обществени и частни имоти, за извършване на ремонт на сгради след нанесени щети от ураганните ветрове през месеците февруари и март.
Общият брой на обществените обекти, които пострадаха от силния вятър са 12, а сумата, за която ще бъдат възстановени е на стойност 405 716,96 лв. В списъка за ремонт са: спортна зала волейбол, втора градска поликлиника-високо тяло, общински гаражи, ДКЦ 1, Драматично-куклен театър, общежитие в кв. „Кулата“, общински пазар на ул. „Генерал Леонов“, спортните площадки в ж.к „Дъбника“ и ж.к. „Сениче“, нефункциониращо училище в кв. „Кулата“, църквата „Света Троица" в село Бели извор и църквата „Света Параскева" в село  Власатица.
За имотите, собственост на физически лица, средствата, които са предвидени са в размер на 58 735,22 лв. Право на обезщетение имат лицата, които отговарят на условията за предоставяне на възстановителна помощ съгласно Правилника за организацията и дейността на Междуведомствената комисия за възстановяване и подпомагане към Министерски съвет.
Сума от 6 951 лв. ще бъде предоставена и за възстановяване на улици, пътни и мостови съоръжения в село Лиляче, пострадали при наводнение през 2017 г.
Очаква се в края на м. август, след проведена обществена поръчка, да бъде подписан договор с фирма-изпълнител, която ще извърши строително-монтажните работи на обществените сгради. Общият брой на фирмите-кандидати е 6.

Няма коментари:

Публикуване на коментар