Бисквитки

вторник, 5 юни 2018 г.

Премиера на книгата „Връх България” в КДК




 Милена Върбанова представи своята истина за произхода на българите, древната ни история  и ролята й сред другите народи.
Според нея, натрапваните унизителни заблуди за нашето минало, втълпяват чувство за малоценност и провинциализъм. Чувство, което е пагубно за националното ни самочувствие.
Книгата „Връх България” на Милена Върбанова е своеобразен вик за пробуда.
Авторката ни запознава с доказателства, че траките и българите са творци на най-древната цивилизация, чиято територия се простира се простира от Хиндокуш и Северна Индия до Апенините. Че не сме влезли вчера в Европа като бедни роднини, а сме създатели на нейната култура. Че т.н. „древногръцки” език, писменост и цивилизация са всъщност тракийски и тракийска е народността на най-великия поет на всички времена – Омир.
 „България е един връх на духа, който трябва да браним. Ние- българите, сме длъжници на истината за самите себе си и затова трябва непрекснато да я търсим и отстояваме”, категорична е Милена Върбанова.
В дебатите по спорната теория на Милена Върбанова се включиха историкът д-р ф.н. Анета Дилова, поетесата Ирена Върбанова, Кръстю Трендафилов, Върбан Велчев и др.

Милена Върбанова е родена във Враца, където завършва Френската гимназия „Анри Барбюс”. Дипломира се с магистърска степен в Исторически факултет на СУ „Климент Охридски” и специализира „ Теория и история на културата”.
Дълги години работи като журналист в Българско национално радио, където е автор, редакто и водещ на младежки и културни предавания в Програма „Христо Ботев”.
От 2004 г. емигранската съдба я отвежда в Италия и Швейцария, където намира отговор на догадките си и доказателства срещу историческите неистини, с които не може да се примири.

Няма коментари:

Публикуване на коментар