Бисквитки

петък, 23 февруари 2018 г.

До собствениците на домашни любимци /кучета/ в Община Враца


Уважаеми собственици на домашни любимци - кучета, Община Враца напомня, че е забранено разхождането на кучетата на територията на детски градини и училища, здравни заведения, както и на детски площадки. Също така е забранено  разхождането им в градските паркове и градини.
Домашните любимци  може да се разхождат само на одобрените и определени за целта алеи, като собственикът упражнява постоянен непосредствен контрол за избягване на евентуални конфликти.
Местоположение на алеите е както следва:
-         ул. „Георги Апостолов”;
-         Парк „Хижата” – по асфалтовите алеи към паметника на Вестителя;
-         На полянката над паметника и Хижата, разхождането и свободното пускане на домашни любимци се забранява , за да се осигури спокоен отдих;
-         Северен обходен път на ж. к. „Дъбника” по цялото протежение на пътя от северната страна. От Оряховско шосе до Криводолско шосе;
-         Кв. „Сениче” – южно от бл. 54;
-         Тревните площи срещу „Психодиспансер”;
-         Кучешка площадка ж.к. „Дъбника”.
Разхождането на  куче на публични места да става с нашийник и повод, а кучета от породите: кавказка овчарка, българско овчарско куче (каракачанско куче), германски дог, немско овчарско куче, ризеншнауцер, московска стражева, черен териер, доберман, ротвайлер, бултериер, питбул и стафордширски териер, мастиф, аржентински дог, ирландски вълкодав – и с намордник.
          Напомняме, че  крайният срок за заплащане на годишната такса е 31 март и е в размер на 12 лв. След този срок и при констатирани нарушения ще се налагат санкции в размер от 50 лв. до 250 лв. на основание „Наредба 


Община Враца призовава домоуправителите за съдействие при регистрирането на домашни кучета
Във връзка със задълженията на управителите на етажна собственост по чл.7 , ал. 6 и по чл. 23, ал. 1, т. 9 от Закона за управление на етажната собственост в срок до 12.03.2018 г. напомняме на домоуправителите да предоставят в ст. № 15 на Община Враца, книгата на етажната собственост, където всеки собственик, ползвател или обитател е вписал притежаваните или взетите за отглеждане животни, които се извеждат на обществени места, а за кучета - и номера на ветеринарномедицинския паспорт и пореден номер, с който е регистриран в Общината.
През 2016 г. Община Враца изпрати писма до домоуправителите в града за съдействие относно регистрирането на домашни кучета. В тях общинска администрация прикани домоуправителите да предупредят живущите във входа собственици на домашни кучета да ги регистрират.
          Община Враца разчита на гражданската позиция на домоуправителите и спазване изискванията на Закон за управление на етажната собственост от тяхна страна.


Няма коментари:

Публикуване на коментар