Бисквитки

понеделник, 19 февруари 2018 г.

Калин Каменов: Левски е светец за всички българи

Калин Каменов: Левски е светец за всички българи
„На днешния ден свеждаме глави пред човека, който отдаде себе си за нас и за едно-единствено желание - България да бъде свободна и независима. Затова трябва да спазваме неговия завет - да бъдем честни пред себе си, а не лицемерни, да си казваме истината в очите, без да се сърдим и да продължаваме напред към развитието на България. Убеден съм, че обичайки се, а не мразейки се, подкрепяйки се, а не пречейки си ние ще опазим нашата родина, за която той мечтаеше. Левски е светец за всички нас българите и той ще продължава да живее в сърцата ни, докато на този свят има поне един българин. Поклон пред Апостола!“ – каза в словото си кметът Калин Каменов на отбелязване на 145 години от гибелта на Васил Левски.
 
Церемонията, по повод почитане паметта на великия българин, започна с панихида във Възнесенската църква „Храм – паметник Свети Софроний епископ Врачански”. Заупокойната служба за Йеродякон Игнатий – Васил Левски беше отслужена от Негово Високопреосвещенство Врачански Митрополит Григорий, в съслужие със свещеници.
Поклонението продължи с възпоменание пред паметника на Апостола, в центъра на града. Малките възпитаници от група „Мечо Пух“ от Детска градина „Знаме на мира“ рецитираха стихотворението на Цветан Ангелов „Левски“. Поетична композиция за Дякона представиха ученици от ОУ „Васил Левски”.
На отбелязването, по повод 145-та годишнина от гибелта на Апостола присъстваха народни представители, зам. - кметът на Община Враца Петя Долапчиева, общински съветници, директори на институции, ученици и граждани.
В знак на почит и признателност пред паметника на Васил Левски бяха поднесени венци и цветя.
 

Няма коментари:

Публикуване на коментар