Бисквитки

понеделник, 22 януари 2018 г.

В Районен съд Враца стартира нова инициатива за работа с ученици

 Това е „Ранна превенция и правна култура“. Инициативата ще се провежда в Районен съд гр. Враца всеки месец в периода до м. Юни 2018 г., като ще протича под формата на беседи с ученици от 5 до 12 клас по предварително избрани от тях теми. Заявяването за беседата се извършва от страна на желаещите да се проведе такава и ще протича по тема от приложения списък или друга, избрана такава. 
В тази връзка, първият такъв ден ще се проведе на 26 януари от 14 часа с ученици от 8"А" клас и ученици от група "Таралеж" от СУ Христо Ботев гр. Враца на тема: "Разделение на властите според Конституцията на Република България. Функции на съдебната власт. Структура на съдебната власт. Висш съдебен съвет....."
Вече са заявени и обявените през м.Февруари  и м. Март 2018 г. дати – за 16 февруари посещение са заявили ученици от ПТГ "Н. Й. Вапцаров" гр. Враца на тема „Транспортни престъпления и нарушения“, а за 16 март сещение са заявили ученици от ЕГ „Йон Екзарх“ гр. Враца на тема „Кибер престъпления“.

На 31.01.2018 г. от 14,00 часа, в сградата на Административен съд гр. Враца ще се извърши посещение от учениците от ЕГ „Йоан Екзарх“ и СУ „Козма Тричков“, участващи в образователна програма на Висшия съдебен съвет "Съдебната власт - информиран избор и гражданско доверие. Отворени съдилища и прокуратури“, където ще се беседва на тема „Административно правосъдие“. В тази връзка очаквайте официално прессъобщение.

На 05 февруари е предвиден старта на шестата по ред стажантска програма. В момента тече набирането на желаещи и при сформирането на група ще бъдете уведомени за началото на програмата.

На 02.02.2018 г., от 10,00 часа, в сградата на Районен съд гр. Враца се превижда провеждането на среща на Районен съд Враца и медиите. На предвидената среща се надявам да видя представители от всички медии и да се обсъдят трудностите, с които вие се сблъсквате при отразяването на дела и инициативи на съда, да дадете своите предложения за подобряване на комуникационните канали, както и да се направят и обсъдят предложения за бъдеща по-добра съвместна работа. Ако искате обсъждането и на други интересуващи ви теми, моля да ме уведомите чрез меил или на тел. 0878892736, както и моля в срок до 30 януари да заявите присъствието на срещата.

Няма коментари:

Публикуване на коментар