събота, 6 януари 2018 г.

Калин Каменов: Великия Христо Ботев продължава да живее във всеки, който обича България„Днес отбелязваме един от най-значимите дни в историята на нашата държава. Ден, в който почитаме големия християнски празник Богоявление и в същия ден празнуваме и раждането на великия български революционер Христо Ботев - един от символите на нашето възраждане. 170 години от своето раждане, макар и вече във вечността, Ботев продължава да живее във всеки, който обича България.“ – каза в част от словото си кметът Калин Каменов по време на тържественото отбелязване на 170 години от рождението на поета-революционер Христо Ботев. Той посочи още, че днес трябва да пазим, да създаваме и да бъдем по-родолюбиви, за да почетем достойно паметта и делото на тези, които загинаха за свободата на България.
„Аз съм сигурен, че тук в нашия град има много достойни родолюбци, които никога няма да забравят, а ще възхваляват и възпитават в най-малките и във всички нас да помним, да предаваме и да се гордеем, че сме потомци на великия Христо Ботев. Честит празник!“ - допълни още Каменов.
Тържеството, по повод днешния ден се проведе пред величествения паметник на поета - революционер. Официални гости бяха народният

Няма коментари:

Публикуване на коментар