Бисквитки

понеделник, 29 януари 2018 г.

Отборът на ППМГ „Акад. Иван Ценов” – Враца с награда от националното състезание по физика



Отличие за екипна работа получи отборът на ППМГ-Враца „IT Рицари” от петнадесетото издание на национално състезание „Турнир на младите физици. Участниците получиха грамоти и предметни награди от патрона на състезанието – евродепутатa инж. Владимир Уручев.
IT рицарите на ППМГ се състезаваха с още пет отбора ученици в гимназиален етап от София, Пловдив, Бургас, Стара Загора и Русе. Те се съревноваваха върху 12 физични задачи и разрешаваха проблеми, подготвени от Международния организационен комитет на Международния турнир на младите физици. Работният език бе български за селективните физични битки, а за финалните - английски език.
Националната комисия за организиране и провеждане на състезанието присъди и специална награда на Аделина Тодорова, ученичка от ППМГ – Враца, която изработи логото на турнира.
След награждаването главният експерт по физика в МОН Иванка Русалова поднесе специални благодарности на директора на ППМГ „Акад. Иван Ценов” – Враца Татяна Василева за любезното домакинство и оказаното съдействие.

Няма коментари:

Публикуване на коментар