Бисквитки

вторник, 28 ноември 2017 г.

Вл. Христов: „Проблемът не е в моето поведение, а в това, което казвам”



Общинските съветници отхвърлиха с категорично мнозинство докладната за освобождаване на Владимир Христов от функциите на заместник-председател на Общински съвет Враца. Предложението, внесено от групата на „Коалиция Народен съюз за Враца“, предизвика бурни дебати по време на днешната сесия.
„За никого в тази зала не е тайна, че докладната е реакция срещу моето изказване по време на предишното заседание. Уважаеми колеги, ние сме в ОбС – Враца, за да дебатираме темите, които намираме за важни. Ако погледнем сериозно на предложението, неминуемо ще стигнем до извода, че Вие посягате на изконните ценности, на конституционния модел, на плурализма и правото на формиране на мнение. Истината е, че проблемът не е в моето поведение, а в това, което казвам”, заяви Владимир Христов и призова общинските съветници да гласуват по съвест.
Общинският съветник д-р Здравко Златев бе категоричен, че ще гласува „Против” предложението и призова колегите си да не влизат в лични взаимоотношения.
„Всеки общински съветник е избран и зад него стоят определени гласове. Единствено гласоподавателите могат да ни търсят сметка. Владимир Христов е избран, за да изказва мнението на хората, които са го подкрепили по време на изборите. Той защитава техните интереси. Всички ние, колеги, сме положили клетва да работим за гражданите на Враца, а не да защитаваме личните си интереси”, каза д-р Златев.
 Председателят на ОбС – Враца Румен Антов бе категоричен, че всеки общински съветник работи по съвест и представлява хората, които са го избрали. Той допълни, че Владимир Христов поема 95% от следенето на всички докладни записки от гледна точка на законосъобразност и благодарение на неговата работа има минимален брой върнати решения на ОбС – Враца.
Докладната за освобождаването на Владимир Христов от функциите на заместник-председател на Общински съвет – Враца бе гласувана поименно, след предложение от страна на Владислава Лакова. „За” гласуваха едва 8 общински съветници, „Против” бяха 21, а 6-ма се въздържаха.  

Няма коментари:

Публикуване на коментар