Бисквитки

вторник, 5 септември 2017 г.

Съвещание на Регионалното управление на образованието



Областният управител Малина Николова участва в работното съвещание на Регионалното управление на образованието – Враца и приветства участниците в него – експерти, директори на училища, представители на общини, синдикати и НПО.
„В началото на тази учебна година, различна от всички останали, с ясната заявка на Правителството да изведе като стратегически приоритет образованието и да реализира действени политики за повишаване авторитета и кариерното развитие на учителите, да ангажира всички институции в процеса на приобщаване и задържане на всяко дете и ученик в образователната система, да увеличи средствата за образование и повиши качеството в сектора, е чест да Ви поздравя за добрите резултати, които ще бъдат отчетени днес и да Ви пожелая здраве, сили и смели мечти да реализирате Вашите планове.
Стимулите на държавата са свързани с големите очаквания за по-голяма ефективност на образователните резултати. Повишаването на заплатите в сектора изисква по-голяма отговорност, по-качествена работа и високи нива на компетентност на учителските екипи.
Благодаря на Регионално управление на образованието за пълноценното сътрудничество с Областна администрация – Враца и общините. Общите ни усилия дават резултат и това привлича вниманието на изпълнителната власт. Доказателство за това е участието на образователния министър в откриването на учебната година в област Враца. На 14 септември министър Вълчев ще открие реновираната със средства на образователното министерство сграда на Начално училище „Св.Софроний Врачански“ - Враца и ще направи среща с директорите на детски градини и училища в областта, а на 15 септември ще открие учебната година в Основно училище „Никола Вапцаров“ – Селановци“, заяви при откриване на съвещанието Малина Николова.


Няма коментари:

Публикуване на коментар