Бисквитки

петък, 15 септември 2017 г.

ППМГ „Акад. Иван Ценов“ – Враца даде старт на новата учебна година



„Нашите успехи ни дават право в днешния ден да бъдем уверени, че отново, за пореден път, ще се справим с тежката и отговорна задача да дадем на нашите ученици знанията и уменията, мечтите и дръзновението, които да ги превърнат в бъдещи успешни граждани на България, Европа и света.!“ Това каза директорът на училището Татяна Василева в приведственото си слово по случай новата учебна година, когато 983 ученика прекрачиха прага на гимназията.
Официални гости на събитието бяха кмета на Община Враца Калин Каменов, г-жа Гергана Василева – старши експерт по математика и информатика от РУО - Враца председателите на обществения съвет и училищното настоятелство към ППМГ.
По традиция на специална церемония бяха наградени учители за цялостна дейност и ученици за постигнати резултати през изминалата учебна година. Те получиха плакети и грамоти за постиженията си в различните научни области и значим принос в утвърждаването авторитета на гимназията.
Призът „Ученик на годината“ бе връчен на Гергана Николаева (8 клас) за отличното и представяне на национални кръгове на олимпиади и състезания по български език и литература и математика. Николаева спечели и втора награда на пролетното национално състезание по физика. Теодора Иванова (12 клас) също стана ученик на годината на ППМГ. Тя бе четвърта на националния кръг на олимпиадата по български език и литература, успешно се представи на националните състезания по физика и бе класирана за националния кръг на олимпиадата по физика.
Наградата „Ученик на годината“ за учебната 2016/2017 получиха и ученици с постижения в различните научни области:
Български език и литература – Йоанна Кръстителска ( 12 клас);
Чужди езици-английски език – Станислава Конова (11 клас);
Математика – Георги Игнатов (8 клас);
Информатика – Аделина Тодорова (12 клас);
История и цивилизация – Ани Павлова (11 клас);
География и икономика – Йоана Вътова (11 клас);
Физика – Христо Георгиев (11 клас);
Астрономия – Цветелина Гоцова (9 клас);
Химия и опазване на околната среда – Калина Лалкова (8 клас);
Биология и здравно образование – Славея Костадинова (11 клас);
Философия – Жаклин Петрова (11 клас);
За многобройните си победи през изминалата учебна година награда получи училищният отбор по волейбол.

Няма коментари:

Публикуване на коментар