Бисквитки

четвъртък, 25 май 2017 г.

ПОКАНА ЗА ОБЩЕСТВЕНА КОНСУЛТАЦИЯ




УВАЖАЕМИ ДАМИ И ГОСПОДА,
В изпълнение на т. 3 от  Решение № 368 по Протокол № 26 от 31.01.2017 г. на Общински съвет – Враца, Община Враца уведомява обществеността и заинтересованите физически и юридически лица за организиране на обществена консултация, във връзка с приемане на второ четене на Наредба за изменение и допълнение на Наредба за превоз на пътници и условия за пътуване с тролейбусен транспорт на територията на град Враца.
 С предлаганото изменение на Наредбата се предвижда актуализация на цените на превозните документи, целящо осигуряване на надежден градски транспорт чрез компенсиране на увеличените разходи на „Тролейбусен транспорт-Враца” ЕООД, предизвикани от ръста на минимална работна заплата, повишаването на цената на електроенергия, както и от увеличената нужда от ремонти на амортизирания автопарк.
Обществената консултация ще се проведе на 08 юни 2017г., от 17.00ч., в Конферентната зала на Общински съвет-Враца.
На основание чл. 26, ал. 2 от Закона за нормативните актове на интернет страницата на Община Враца е публикуван проектът, придружен с мотиви за неговото приемане.
Предложения и становища могат да бъдат направени и на e-mail: obshtinavr@b-trust.org или подавани в писмен вид в Центъра за административно обслужване  на  Община Враца.


С уважение,
КАЛИН КАМЕНОВ
КМЕТ НА ОБЩИНА ВРАЦА

1 коментар:

  1. АБСОЛЮТЕН ГРАБЕЖ!Мотивите за увеличението са фалшиви и смехотворни!
    Как точно влияе увеличението на минималната работна заплата на увеличението на цената на масовия градски транспорт?Минималната работна заплата е базов доход,върху социалните плащания.С колко смятате да увеличите, с 40% или 50%, или с 70% ?Все още е под въпрос размера на мин. раб.заплата,обжалва се в съда, но вие бързате да увеличите.Увеличението на ел.енергията също е под въпрос, а за ремонта на най-амортизираните софийски тролеи,които Фандъкова ви подари,вместо да отидат на вторични суровини, не желая да обсъждам с вас г-н кмете и г-да съветници.Вие просто продавате интересите на общността сред,която живеете за една заплата и малко далавери.Как пък един общински съветник не се възпротиви, как един не спомена, че в най-бедния северозападен град Враца не може да увеличаваш данъци и такси и транспортни услуги.Как един от вас не предложи план за социално слаби - деца, пенсионери,безработни, с каквито е пълен градът.План за пълна заетост на всички хора, които желаят да работят, или във вашите глави изобщо хората от Враца не са ви на днавен ред?Има ли един в тази община, който да е икономист и да е прочел, че при остеритет с увеличаването на данъците и таксите се слиза още по-дълбоко по спиралата, защото се намалява агрегатното търсене, за неграмотните общинари превеждам, намалява се потреблението.А, тези смешници искат по-някакъв начин да вземат увеличението,което е толкова нищожно и го изтъкват като мотив.Е, сега се вижда ясно какво прави корпоративна партия Герб и останалите и подгласници, за които вие уважаеми съграждани гласувате от страх да не загубите работното си място, а другите от безразличие, или от неграмотност.А, вие врачански общинари спрете да издевателствате над тази изстрадала общност.Заради вашите безакония в града се шири голяма корупционна култура - в съда, в МВР, в общината, в кварталния магазин, в Била, КАУФЛАНД и др.подобни.Управляващите готвят и влизането в още един колониален режим - Еврозоната.Това,което се случи с Гърция ще бъде в пъти по-катастрофално за България.За билетчетата във Враца иде реч, засега.Ще обжалвам във всички инстанции на българския съд увеличението на цената за градски транспорт.

    ОтговорИзтриване