Бисквитки

петък, 26 май 2017 г.

Кметът Калин Каменов откри фотоизложбата на Тони Дуковски – „Децата на Враца“


          
В навечерието на Ботеви дни 2017, кметът Калин Каменов откри фотоизложбата „Децата на Враца“, на емблематичния врачанин Тони Дуковски.

            „Това е една усмихната и лъчезарна изложба, която е подарък не само за децата, но и за техните родители. По неповторим начин той е успял да улови прекрасните усмивки на децата на Враца“-каза при откриването Каменов и добави, че Тони Дуковски е прекрасен човек и е щастлив, че го познава и, че  може да се нарече негов приятел. Кметът му пожела да продължава със същия дух и ентусиазъм да бъде сред нас и да ни радва с още много прекрасни снимки, които сътворява всеки ден.

Наричаният от всички фотограф „Детето на Враца“, заради силния дух, чиста душа и вечна усмивка, благодари на Калин Каменов за оказаното съдействие при реализирането на неговия проект.

На официалното откриване на експозицията присъстваха – народните представители Красен Кръстев и Красимир Богданов, зам.-кметът по хуманитарни дейности на Община Враца Петя Долапчиева, общественици и граждани.

Близо 40 са заснетите кадри, включени в изложбата, която е подредена във фоайето на Народно читалище „Развитие“ до 10 юни.

Патриотична изложба „Свобода и национално съзнание“ гостува във Враца
В рамките на програма „Ботеви дни 2017“, във Враца се представя изложбата „Свобода и национално съзнание”. Експозициите, гостуват в града със съдействието на Община Враца и са разположени в „Синята зала” на Младежки дом – Враца.

Изложбата представя репродукции на картини от български и чужди художници, чрез които се разказва за началото на формирането на българското самосъзнание и идентичност, за етапите от борбата до освобождението на България, до турското робство. Преди да гостува във Враца патриотичната изложба е представена в различни страни - Брюксел, Лондон, Братислава, както и в много институции, градове в страната и училища. Композицията ще бъде във Враца до края на Ботеви дни 2017

Среща на ученици с бивш наркозависим!

На 30  май  в 13.00 часа в Градската концертна зала във Враца, ще се проведе среща на учениците от ПТГ „Н. Й. Вапцаров” с бивш наркозависим.

Мероприятието е организирано от Общински съвет по наркотичните вещества  и  Превантивно- информационния център към него и с подкрепата на Община Враца.

На срещата ще вземе участие  и психолога Галя Славкова от МЦ „Здраве”.

С тази инициатива организаторите отправят своя апел към младите хора да не използват наркотици

Да облагородим без тютюнев дим!

На 31 май  в 10.00 часа в Общинския социален комплекс за работа с деца във Враца, ще стартира инициатива по случай Световния ден за борба с тютюнопушенето. Мероприятието е организирано от Общински съвет по наркотичните вещества, Превантивно- информационния център към него и здравния медиатор в отдел „Здравеопазване и социални дейности” към Община Враца.

11 младежи от ромски произход, обучаващи се по Проект: „Подкрепа за включване в пазара на труда на неактивни млади хора от Община Враца”, ще засадят дръвчета явор, чинар и цъфтящи храсти.

С тази инициатива организаторите отправят своя апел към младите хора да се включат в обществено полезна дейност с лице към природата и ограничаване употребата на тютюневи изделия.

Няма коментари:

Публикуване на коментар