Бисквитки

събота, 11 март 2017 г.

Петя Аврамова: Притеснена съм отказа на служебното правителство да се ангажира с проблемите на врачанската болница


Водачът на БСП Иван Генов не дойде на разговор за проблемите на Враца с Петя Аврамова в ТВ Европа
„Притеснена съм от отказа на служебното правителство да се ангажира с проблемите на МБАЛ „Христо Ботев“. На общото събрание преди близо месец представителят на здравното министерство не подкрепи изтеглянето на кредит, с който може да се удовлетворят кредиторите на болницата.“, това заяви водачът на листата на ГЕРБ във Враца Петя Аврамова в предаването „Европа сутрин“ на ТВ Европа. Тя обясни, че финансовото състояние на МБАЛ „Христо Ботев“ е лошо. „Преди няколко месеца министерството на здравеопазването смени старото ръководство на болницата, заради натрупан дълг от близо 12 млн. лв. С общи усилия, заедно с изпълнителния директор на болницата се опитваме да я стабилизираме и да намерим начин да осигурим средства за нормалното й съществуване“, добави поставената под номер 1 в листата на ГЕРБ за Враца Петя Аврамова. Според нея служебният министър дори е задействал процедура за смяна на член на борда на болницата, който до този момент е участвал активно в опитите да се стабилизира здравното заведение.
Предаването по ТВ Европа беше предвидено като разговор за проблемите на врачанска област между водачите на листите на ГЕРБ и БСП. Следобедът на предния ден водачът на БСП Иван Генов е отказал участието си, поради ангажименти, съобщиха от телевизията. „Разбрах в късния следобед, че дебатът няма да се осъществи в ефира на ТВ Европа. От врачанските медии разбрах, че съм поканена от г-н Генов на „публичен дебат“ на друга дата. Не знам какво точно имат предвид от щаба на БСП тъй като са пропуснали да се обърнат към мен и моят екип, но аз трудно си представям нещо по-публично от ефир на национална телевизия“, каза Петя Аврамова. Тя изрази надежда, че в следващите дни от щаба на БСП ще обяснят намеренията си.
Изграждане на четирилентов път Мездра – Ботевград, продължаване на рехабилитацията на второкласна и третокласна пътна мрежа в областта и обособяване на икономическа зона до областния град Враца са едни от основните приоритети на кандидатите за народни представители на ГЕРБ за областта. „Радвам се, че при посещението си във Враца Бойко Борисов пое ангажимент за приоритетно изграждане на скоростен път в отсечката Мездра – Ботевград“, каза кандидатът за народен представител от ГЕРБ Петя Аврамова. „За да бъде съживен Северозапада и да привлечем инвеститори, трябва да бъдат взети комплексни мерки – добра инфраструктура, квалифицирана работна ръка и намаляване на административната тежест. Това са и основните регионални приоритет за нас“, добави Петя Аврамова.   
По думите на Петя Аврамова за последните две години кабинетът Борисов 2 е отпуснал допълнителни целеви средства за рехабилитация на пътища в областта в размер на 40 млн. лв. Като особено важни тя посочи ремонта на бул. Васил Кънчов за 14 млн. лв. и 11, 4 млн. лв. за ремонт на пътя Враца – Леденика, който минава през целия град.

Няма коментари:

Публикуване на коментар