Бисквитки

четвъртък, 29 декември 2016 г.

Петя Аврамова направи отчет

Народният представител от ПП ГЕРБ Петя Аврамова направи отчет за работата си в 43-то Народно събрание.
            „Изминаващата 2016 беше година с много предизвикателства и въпреки, че имаше и тежки моменти съм много доволна, че успях да постигна няколко от най-важните за мен цели. През изминалите две години не пожалих сили и време, направих много срещи, убеждавах, аргументирах се, настоявах за решаване на проблеми и искам да подчертая, че това правителство с премиер Бойко Борисов е откликвало на моите искания  и резултатите са налице”, каза Петя Аврамова.
            В отчета си народният представител изрази задоволството от привлечените средства за подобряване на инфраструктурата в област Враца.
            „Благодарение на моите усилия се отпуснаха първоначално 6млн. лева за ремонта на бул.Васил Кънчов, като беше извършена рехабилитацията от входа на Враца до магазин „Лидл”. С постановление на МС се отпуснаха и останалите 8млн. лева за довършването му. С 3,5млн. лева от тях се извършиха ремонтни дейности, като останалите 4,5млн ще се вложат пролетта за довършване на ремонта и полагане на последния пласт асфалт. Сред другите важни пътни отсечки, за които беше осигурено финансиране е пътят Враца – Криводол, в размер на 5 млн. лв. и отсечката от Изчислителния център до пещерата Леденика, като за ремонта и са осигурени 13млн. лева от ОП „Региони в растеж”. Пътят беше включен в първите приоритетни обекти и вече има избран изпълнител, като през пролетта трябва да започне основният ремонт.
            Средствата, които са инвестирани и ще бъдат инвестирани в тези пътища са на обща стойност 32 млн. лв. Петя Аврамова благодари на Министър Лиляна Павлова, на Министър Владислав Горанов, на инж. Лазар Лазаров - председател на управителния съвет на Агенция "Пътна инфраструктура" и на премиера Борисов.
„Благодарение на разбирането, което получих от финансовия министър Козлодуй ще има детски парк, за което бяха отпуснати с министерско постановление 500 000 лева. 1млн.лева са осигурени и за община Оряхово. Отново с негово съдействие и по мое настояване община Криводол успя да получи помощ, да възстанови средствата, които дължеше на фонд „Земеделие”  за финансова корекция и да кандидатства с проекти по програмата за селските райони с проекти за над 10млн. лева”, каза още Петя Аврамова.

Тя изрази удовлетворението си и от отпуснатите допълнителни средства в размер на 1,3 млн. лева за общините Борован, Хайредин, Бяла Слатина и Криводол.

Няма коментари:

Публикуване на коментар