Бисквитки

вторник, 27 декември 2016 г.

Погребението на митрополит Калиник ще е в сряда

Първо заупокойно служение за Врачанския митрополит Калиник отслужи Старозагорският митрополит Киприян, временно управляващ Врачанска епархия, днес следобед в митрополитския храм „Св. Николай“ във Враца, информира БНТ.
Тленните останки на дядо Калиник бяха посрещнати в църквата от опечалени свещеници и миряни днес и ще остане в него за поклонение от всички, които искат да се простят с Врачанския владика. Веднага след вестта за кончината на архиерея камбаните на врачанските храмове започнаха да бият заупокойно, а на сградата на Врачанската митрополия бе спуснат черен флаг.
Погребението на врачанския митрополит Калиник ще бъде на 28 декември (сряда) във Враца, съобщи ра
дио Дарик Враца. Същият ден сутринта архиереите от Светия Синод на Българската православна църква ще се съберат на извънредно заседание в Синодалната палата в София, за да определят временно управляващ митрополит за овдовялата епархия, който ще организира и проведе изборите за нов врачански митрополит, съобщиха от Св. Синод.
По обяд синодалните митрополити ще отпътуват за Враца, където ще вземат участие в опелото и погребението на своя събрат.

Няма коментари:

Публикуване на коментар