Бисквитки

понеделник, 19 септември 2016 г.

Цветан Цветанов предостави нови компютри на ПГ „Алеко Константинов“ в Мездра



Председателят на Парламентарната група на ГЕРБ и зам.-председател на партията Цветан Цветанов предостави оборудване за кабинета по „Информационни технологии”, включващо компютърни конфигурации и столове в Професионална гимназия "Алеко Константинов" в града. Цветанов и директорът на учебното заведение Христинка Минова откриха обновения компютърен кабинет. На официалната церемония присъстваха и народните представители от ГЕРБ Петя Аврамова и Красен Кръстев, общински ръководител на ГЕРБ Малина Николова, председателят на ОбС – Мездра Яна Нинова и общински съветници от ПП ГЕРБ.
В средата на месец август Цветан Цветанов се срещна с ученика от Професионална гимназия "Алеко Константинов" Венцислав Манчовски и заедно с областния координатор на ГЕРБ-Враца Петя Аврамова поеха ангажимент да преоборудват кабинета в гимназията. По-малко от месец след срещата новите компютърни конфигурации и столове за кабинета бяха закупени. Парламентарната група на ГЕРБ отпусна сумата от 6000 лева за закупуване на новите компютри. Останалата част от необходимата сума в размер на 12 000 лева бяха отпуснати от „Технополис“. От 2001 година, когато Бойко Борисов е главен секретар на МВР, досега хипермаркети „Технополис“ стават активна част от кампаниите, насочени в подкрепа на семействата на загинали служители на МВР. Разбрали за инициатива на ПГ на ГЕРБ за закупуване на необходимата техника за ПГ „Алеко Константинов“ в Мездра, „Технополис“ заявиха желанието си да подкрепят учениците от гимназията и да осигурят половината от нужната сума.
„За нас е истинско удоволствие да можем да допринесем за създаването на по-добри условия. Пожелавам ви да ползвате новите си компютри пълноценно и за дълго време. Радваме се, че има деца като Венци - ученолюбиви млади хора ученици и активни граждани“, обърна се Цветан Цветанов към присъстващите. Той благодари на директора на училището Христинка Минова. „Уважавайте учителите си така, както уважавате родителите си. Трябва да се вслушвате в техните препоръки, защото те изграждат у вас професионални умения и човешки качества“, заяви още зам.-председателят на ГЕРБ.
Учениците благодариха за новите компютри и връчиха на Цветанов грамота за благотворителност и принос в развитието на училището. „Дарената техника ще подпомогне дуалното обучение и модернизирането на технологичните процеси в него”, каза Христинка Минова.

Няма коментари:

Публикуване на коментар