Бисквитки

понеделник, 4 април 2016 г.

Д-р Лазаров оглави общинското ръководство на ВМРО в Бяла Слатина



Доктор Светлозар Лазаров беше избран за председател на Общинския комитет на ВМРО в Бяла Слатина. Изборът се състоя на 3 април 2016г. по време на Общинска конференция на структурите в общината. Гости на събитието бяха представители на Областното ръководство, регионалния организатор, общински съветници от ВМРО.
В началото на конференцията всички присъстващи станаха на крака и с минута мълчание почетоха паметта Ивана Вутев, доскорошен общински председател на ВМРО. Отчет за дейността на комитета направи зам.-председателя Борислав Борисов. Отчетено беше разрастването на организационната структура в пет населени места на общината, участието в последните местни избори, както и традиционните прояви от календара на ВМРО.
Народният представител Красимир Богданов отчете досегашната си дейност в 43-то Народно събрание.
В състоялия се избор, д-р Лазаров - дългогодишен член, ръководител и общински съветник от ВМРО в мандата 2003 – 2007г., беше избран за председател на общинския комитет. Заместници станаха Валери Андреев и Борислав Борисов – председатели на местните организации, съответно в гр. Б. Слатина и с. Търнава, а за секретар беше избрана Пенка Дамянова.
Новоизбраният общински председател очерта бъдещата дейност на комитета, като съвсем скоро предстои изграждане на организация в с. Драшан. Готовност за възстановяване на организациите има и в селата Попица и Търнак. Той обеща, ВМРО да възстанови влиянието си на водеща сила в общината.
Конференцията избра и петимата представители от община Б. Слатина на конгреса на ВМРО. Присъстващите потвърдиха решението от конференцията на войводите в община Роман, които по-рано номинираха Красимир Каракачанов за председател, а Красимир Богданов за зам.-председател на ВМРО-БНД.
След приключването на форума Красимир Богданов откри новата си приемна в Бяла Слатина, намиращ се на ул. „Хан Крум“ където ще се помещава и клубът на местната ст

Няма коментари:

Публикуване на коментар