Бисквитки

понеделник, 28 декември 2015 г.

ВМРО Враца подпомогна дете с ДЦП



Традиционният коледен благотворителен турнир по волейбол, организиран от ВМРО - Враца беше спечелен от отбора на „Врачерата”, който надигра с 3:1 тима на „Хъшовете”. За победителите играха предимно състезатели от юношите ст. възраст на „Ботев”/Враца/. В мача за трето място, младшата на „Ботев”/Вр/ с треньор Маргарита Илиева обърна от 0:1 до 3:1 мъжкия тим на „Спартак”. По рано в полуфиналите „Хъшовете” надиграха „Спартак” с 3:0, а „Врачерата” спря „Ботев”/Вр/ в по-качествения мач.
Тази година,  благотворителната кауза на турнира беше за набиране на средства за подпомагане на лечението и рехабилитацията на Красимир Червеняшки - дете с ДЦП от СОУ "Никола Войводов", подпомагано от специалистите на РЦ - Враца. Представителите на Дамски клуб „Вратица“ Галя Георгиева и Галя Христова бяха подредили щанд с домашно приготвени сладки. Всеки закупил си от тях, дари средства за лечението на Краси, а състезателите от всички отбори обявиха, че се отказват от своя награден фонд в негова полза.
Наградите бяха връчени от общинските съветници Красимир Ангелов и Марин Цветков, Момчил Янков от НМК на ВМРО. Победителите от „Врачерата“ бяха наградени от евродепутатът Ангел Джамбазки, а народният представител Красимир Богданов връчи набраната сума от 500 лв. с която ще стартират процедурите по рехабилитацията на Краси Червеняшки и обеща, че ВМРО ще продължи да подпомага неговото лечение. Родителите на Краси бяха много развълнувани от събитието и споделиха, че за пръв път детето им се радва на такова внимание и подкрепа и изказаха специални благодарности навсички, които подпомагат сина им.

Няма коментари:

Публикуване на коментар