Бисквитки

вторник, 13 октомври 2015 г.

CodeWeek Враца 2015г


    На 10-11 октомври 2015 CodeWeek Враца събра над 250 участника на възраст от 10 до 60 години, 25 лектора и много ентусиазъм в ПМГ “Акад. Иван Ценов” и НУ “Софроний Врачански”. Те бяха разделени в 13 различни модула групирани по 10-15 човека. Участниците се запознаха отблизо с най-популярните възможности за професионално развитие в ИТ сферата. Имаха възможност на практика да се докоснат до избраната от тях област и си изцапаха ръцете с малко истинска работа. В края всички участници се събраха отново заедно, за да видят какво са сътворили колегите им в другите стаи. Бяха представени проекти от всеки един от 13-те модула: Създаване на сайтове за начинаещи с WordPress, Увод в програмирането, Създаване на приложения за Андроид, Front-end – създаване на сайтове и , уеб приложения с HTML, CSS и JavaScript, Видеообработка, Photoshop, Анимиране, Роботика за начинаещи, Създаване на съдържание (Copywriting), Search engine optimization, Програмиране за най-малките (3-4 и 5-7 клас), Бизнес мислене, Хакатон.
    Всички участници получиха безплатен хостинг от спонсорите ICN, за да продължат развитието си. Победителите в хакатона пък получиха безплатен онлайн семестър в Софтуерния университет. Най-досетливите от участниците в модулите по програмиране получиха книги. В почивките всички имаха възможност да играят на xbox, предоставен от Майкрософт България. Другите спонсори на събитието бяха гигантът Гугъл, и компанията БГО софтуер, която този месец откриват свой офис с програмисти във Враца.
    Сред лекторите имаше представители на фирми и университети от цялата страна - Русе, Габрово, Варна, София и Враца разбира се. За врачаните желаещи да продължат да учат програмиране, “Враца софтуер общество” ще организира безплатна 9-месечна обучителна програма с 60 човека, която цели да подготви хората за стаж в ИТ фирми. Обученията ще започнат ноември и могат да участват, както ученици в гимназиален етап, така и хора завършили училище - работещи и безработни. Кандидатстването ще става през сайта - http://school.vratsasoftware.com/.

Част от проектите:

Няма коментари:

Публикуване на коментар