Бисквитки

петък, 17 април 2015 г.

Крими хроника

В рамките на полицейската операция „24 часа контрол на скоростта”, проведена за времето от 06:00 часа на 16.04.2015г. до 06:00 часа на 17.04.2015г., на територията на ОД МВР-Враца са установени 49 нарушения, които са санкционирани с 23 акта и 26 фиша по ЗДвП.
На 16.04.2015г., на територията  РУ-Враца, селата ,Паволче, Челопек, Згориград, Лиляче, Б.извор и Власатица е проведена специализирана полицейска операция за установяване на малолетни и непълнолетни лица в нощните увеселителни питейни заведения; mроверкr за наличие на стоки без акцизен бандерол, повишаване чувството за сигурност на гражданите, противодействие на битовата престъпност, кражби на животни, от частни домове и превантивни мерки срещу престъпления от всякакъв вид Констатирани нарушения - няма.
Специализирана операция със същата цел е проведена и на територията на жк.”Дъбника”, жк.”Сениче”, селата Чирен, Девене и Три кладенци. Нарушения не са установени.
След издирвателни мероприята по сигнал за кражба на 10 покривни капака от фотоволтаична централа в село Алтимир, извършена на 10.04.2015г.  е установено, че извършител на кражбата е 15-годишно момче от гр. Б.Слатина.
В с.Галиче е спрян за проверка лек автомобил „Москвич”, управляван от лицето И.Д./31г./ от гр. Враца. Установено е, че водача е неправоспособен, а регистрационните табели са  издадени за друго моторно превозно средство. Образувано  е БП 
В 13.00ч. в РУ-Бяла Слатина е получено съобщение от С.М./42г./ от с.Три кладенци, който е заявил, че в с.Добролево е възникнал скандал с познато за него лице от гр.Враца, което му нанесло порезна рана с джобно ножче, след което въпросното лице се е отправил с автомобил към село Борован, където е задържан от служители на УП-Борован.  Образувано  е досъдебно производство.
 На 15.04.2015г., от 19.00ч.  до 07.00 ч. на 16.04.15г. на територията на  РУ-Бяла Слатина е  проведена специализирана операция за  опазване на общественият ред  и противодействие на престъпността в малките и отдалечените населени места.  Няма констатирани нарушения 
На 16.04.2015г. от 21.00 ч. до 01.00 ч. на 17.04.2015г., на територията на  РУ-Б.Слатина е  проведена специализирана операция с цел:   охрана на обществения ред и недопускане извършването на кражби на кабели, ел.проводници, незаконна сеч на дърва. Няма констатирани нарушения. 
На 06.04.2015г., в  12:30ч. в РУ-Мездра е получен сигнал, че от пробната стая в магазин за дрехи в гр. Мездра, от дамска чанта  е извършена кражба на  95 лева. След  ОИМ е установено, че лицето П.Б./19-годишна/ от гр. Мездра е извършило кражбата след като влязло  в пробната стая непосредствено след жената подала сигнал за липсата.
В РУ -Козлодуй е получено съобщение от 14-годишно момиче от с.Софрониево, което  е заявило, че в магазин в гр. Козлодуй, неизвестно лице  откраднало от дамската  й чанта мобилен телефон,  лични документи и сумата от 240 лв.,  След издирвателни мероприятия  е установено, че кражбата  е извършена от лицето Н.В./39г./ от гр.Козлодуй.
На 16.04.15г., в 20.50ч. в РУ-Враца е получено съобщение от Д.Б./53г./ от гр.Враца, който е заявил, че към 20.45ч. в гр.Враца, мястото за паркиране на   таксита до МБАЛ-„Христо Ботев”, докато е седял в управлявания от него лек таксиметров автомобил „Дачия”, двама познати за него мъже  се приближили и през отворения прозореца на автомобила единия от тях му нанесъл удар в лицето. Д.Б.  излязъл от автомобила и се отдалечил,  а едно от лицата се  качило в колата и потеглило  с нея, като малко след това изоставило автомобила на бул.„Втори юни”. След оперативно-следствени действия е установено, че едно от лицата  е  Д.С./50г./, но не е открито на домашния му адрес и  е обявено за местно издирване. Има насоки и за втория мъж, който също се издирва. Образувано е досъдебно производство.
Около 17,00 ч. в гр.Враца  катастрофират:  мотоциклет Полини управляван от 16-годишен неправоспособен водач и  лек автомобил „Фолксваген”,  управляван от П.Г./39г./ от гр.Враца.  Убити и ранени няма. Причина за катастрофата: водача на мотоциклета не спазва дистанция от движещият се пред него лек автомобил.
    Регионален говорител на МВР:
  Красимир Василев
                                                                         


Няма коментари:

Публикуване на коментар