Бисквитки

вторник, 22 юли 2014 г.

ЗАВЪРШИ ИЗГРАЖДАНЕТО НА ЛЪЧЕЛЕЧЕБЕН ЦЕНТЪР КЪМ КОМПЛЕКСЕН ОНКОЛОГИЧЕН ЦЕНТЪР ЕООД ВРАЦА



Община Враца продължава изпълнението на проект „Изграждане и оборудване на Лъчелечебен център в „Комплексен онкологичен център” ЕООД град Враца”, договор за безвъзмездна финансова помощ BG161РО001/1.1-11/2011/007.
Проектът се осъществява с финансовата подкрепа на Оперативна програма “Регионално развитие” 2007-2013, съфинансирана от Европейския съюз чрез Европейския фонд за регионално развитие, схема за предоставяне на безвъзмездна финансова помощ: BG161PO001/1.1-11/2011 „Подкрепа за реконструкция/ обновяване и оборудване на общински лечебни заведения в градските агломерации”.
Изпълнението на проекта започна на 31.01.2012 г. и ще завърши на 11.09.2014 г., съгласно актуализиран план график на дейностите.
На 17.03.2014 г. завърши изграждането на Лъчелечебен център към Комплексен онкологичен център ЕООД Враца.
Строежът е изпълнен в съответствие с одобрените инвестиционни проекти. Местоположението му е решено с възможност за топла връзка със съществуващия стационарен блок на КОЦ Враца, а автомобилният и пешеходен достъп до сградата на Лъчелечебния център - от страната на ул. „Беласица”. Функционално сградата е изградена на две нива: ниво партер и ниво сутерен. На ниво партер е организиран представителен вход за посетители и евакуационен изход. На ниво сутерен също е изграден евакуационен изход. Вертикалната комуникация е обезпечена с болничен асансьор, подемник за инвалиди, рампи и стълбищна клетка, покривът е плосък, единичен, топъл.
На кота сутерен /- 4,00/ са изградени следните помещения: процедурно помещение – линеен ускорител с лабиринт предверие, командно помещение, две съблекални за пациенти, помещение за физици, помещение за анатомо-топографско планиране, складово помещение, процедурно помещение компютърен томограф, техническо помещение, командно помещение, дозиметрична лаборатория, лекарски кабинет, кабинет инженери, складови помещения, фоайе-чакалня, съблекалня за персонала с душ и тоалетна, тоалетни за пациенти – жени, мъже и инвалиди, обслужващи коридори, абонатна станция, помещение сървър, помещение ел.табло.
На първия етаж /кота 0+00/ са изградени следните помещения: кабинет лаборанти, стая за санитари, компютърен томограф, техническо помещение, командно, съблекалня пациенти, архив, помещение старши лаборант, регистратура, картотека, почивка персонал, лекарски кабинет, началник отделение, охрана, фоайе чакалня, съблекалня за персонала с душ и тоалетна, тоалетни за пациенти – жени, мъже и инвалиди, чистачно, стълбище и обслужващи коридори.
По проекта са доставени и следните медицински изделия: Цифрово управляем двумодален линеен ускорител Електа Синерджи® Платформа с многолистен колиматор, Локална мрежа за обмен на лъчетерапевтична информация към мултимодален линеен ускорител, Многосрезов компютърен томограф с възможност за симулиране на лъчелечението модел SOMATOM Emotion, 16-срезова конфигурация Excel Edition и устройства за имобилизация на пациента. Доставеното медицинско оборудване е от ново поколение и ще създаде възможности за оказване на високоспециализирана и високотехнологична болнична помощ. Ще се предостави нова услуга – съвременно лъчелечение в обновена и модернизирана работна среда. „Комплексен онкологичен център Враца” ЕООД е единственото специализирано онкологично лечебно заведение на територията на Северозападна България, което осигурява с качествена специализирана помощ населението на областите Враца, Монтана и Видин. След освобождаване на районирането в диспансера се обслужват и пациенти от други области – предимно областите Плевен, Ловеч, Благоевград, Смолян.
Изпълнението на проекта ще осигури подходяща, обновена, модернизирана и рентабилна здравна инфраструктура съобразена с действащите санитарно-хигиенни и технически нормативни изисквания и с бъдещите нужди на населението на град Враца и на територията на областите Враца, Монтана и Видин (както и на Северозападния район).










Няма коментари:

Публикуване на коментар