Бисквитки

петък, 9 май 2014 г.

Национална библиотечна седмица


За девета поредна година Регионална библиотека Враца се включва в националната кампания. Основни цели на кампанията:
Да привлече вниманието на властите и обществеността към библиотеките като съвременни центрове за насърчаване на Четенето, като основен фактор за развитието на личността и просперитета на обществото.
Да представи широките възможности за достъп до Информация и Знание, които библиотеките предоставят и които могат да се използват широко в подкрепа на образованието и обучението.
Да представи библиотеките като привлекателни и полезни средища за Учене през целия живот в днешния свят на динамично развитие и промени, което поражда нужда от постоянно обогатяване на знанията, уменията и компетентностите.
Да покаже библиотеките като „третото място“ след дома и работата – пространство за Общуване и Развлечение, където хората осъществяват социални контакти, създават приятелства и осмислят свободното си време.



Дни на отворените врати
Регионална библиотека „Христо Ботев“ Враца
·        Едногодишен абонамент за библиотеката
·        Дни без глоби за закъснели читатели
·        Стани библиотекар за един ден
12 май, 13.30 ч. Регионална библиотека – Откриване „Център по дигитализация“ по проект „Център за информация и комуникация Долж – Враца“ създаден  по програма за Трансгранично сътрудничество Румъния-България 2007-2013.
14 май, 17.00 ч. Регионален исторически музей – Представяне творчеството на Захари Карабашлиев и издателство Сиела.
15 май, 10.00 ч.  НЧ Развитие - „Домът на книгата“ Краеведска разходка на поколенията. По маршрут от първата сграда на библиотеката до сегашната, с участието на бившите и настоящи служители.
15 май, 11.30 ч. Регионална библиотека –  Обявяване на Конкурс „Домът на книгата” – за деца и младежи от 7 до 18 години в три категории  рисунка, фотография и филм (клип).
16 май,  10.30 ч. Площад Христо Ботев -  Парад на приказни герои с участието на деца от детските градини на област Враца.





Няма коментари:

Публикуване на коментар