Бисквитки

четвъртък, 17 април 2014 г.

Крими хроника


На 09.04.2014г., в РУП – Враца е получено съобщение за счупен автомат за кафе и откраднати от него 30 лева. След ОИМ и ПСД е установено, че извършител на деянието е лицето Е.А./28г./ от с. Вирове.
 На 14.04.2014г., в РУП- Враца е постъпил сигнал, че на 12.04.2014г,  неизвестно лице е счупило стъкла и надраскало два леки автомобила в гр. Враца. Щетите са за около 800 лева.  След ОИМ е установено, че извършител на деянието е криминално проявеното и осъждано лице Ц.К./24г./ от гр. Враца.
На 16.04.2014г., на територията гр.Враца е проведена специализирана операция за противодействие на незаконната миграция, проверка и контрол по режима за пребиваване на чужди граждани от т. нар. рискови държави. Извършени проверки на 5 места за подслон, 4 търговски обекта, 10 частни адреса. Нарушения не са констатирани.
На територията на с.Паволче, с.Челопек, с.Лиляче, с.Бели извор и с.Власатица е проведена полицейска операция за контрол на неправомерно престояване и паркиране на МПС пред увеселителни заведения и други обществени места, проверка за наличие на стоки без акцизен бандерол, повишаване чувството за сигурност на гражданите, противодействие на битовата престъпност, кражби на животни, от частни домове и превантивни мерки срещу престъпления от всякакъв вид, противодействие на незаконния добив, транспортиране и съхранение на дървен материал. Констатирани нарушения – няма.
От 22.30ч. до 02.30ч. на 17.04.14г. на територията на гр.Враца е проведена специализирана полицейска операция за неправомерно престояване и паркиране на МПС пред увеселителни заведения и други обществени места, проверка за наличие на стоки без акцизен бандерол, повишаване чувството за сигурност на гражданите, противодействие на битовата престъпност, кражби на животни, от частни домове и превантивни мерки срещу престъпления от всякакъв вид, противодействие на незаконния добив, транспортиране и съхранение на дървен материал. Проверени  са 25 лица, 14 МПС, 12 питейни заведения. Констатирани са 6  нарушения
         На централния площад в гр.Бяла Слатина, неизвестно лице извършило кражба на мобилен телефон от 67-годишна жена. След бързи ОИМ е установено, че извършител на деянието е М.А./42г./ от гр.Б.Слатина.
В гр.Б.Слатина е спрян за проверка лек автомобил „Опел Вектра”  управляван от С.П./51г./ от с.Търнак. Водачът представил  неистински официални документи- СУМПС  и контролен талон. Образувано  е досъдебно производство 
Пак на  16.04.2014г., при претърсване в частен дом в село  с.Гложене, полицейски служители са намерили и иззели зелена суха листна маса- канабис.  Образувано  е досъдебно производство.
При проверка в друг частен дом, е намерено и иззето бяло прахообразно вещество, което след извършен тест реагира на хероин.
Образувано  е досъдебно производство.
На 14.04.2014год.,  в участък Полиция- Мизия е получено съобщение, че от къща в село  с.Липница, за времето от 22.03.2014г. до 14.04.2014г., неизвестно лице е откраднало  4 дървени колела от каруца.  След ОИМ е установено, че извършител на деянието е лицето Н.Г./19г./ от същото село.
За времето от 09.00 ч.  на 16.04.2014 год. до 08.00ч. на 17.04.2014г., на територията на РУП-Оряхово е проведена СПО за противодействие на битовата престъпност в малките населени места.  Проверени са 7 питейни заведения, 15 МПС, 21  лица, заложна къща, два пункта за изкупуване на метали. Констатирани са 7 нарушения на ЗДвП и ЗБЛД.

 Регионален говорител на МВР:
  Красимир Василев
                                                                         

Няма коментари:

Публикуване на коментар