Бисквитки

понеделник, 28 април 2014 г.

11. 016 жители от област Враца се включиха в почистването


11. 016 жители от област Враца организирано се включиха в инициативата на БТВ „Да изчистим България за един ден”, а приблизителните количества събрани отпадъци до момента е над 590 тона. Голям е броят и на включилите се в почистването около блоковите и междублокови пространства в областта.
Най- голям е броят на доброволците от община Враца – над 5 000, следвани от Бяла Слатина и Мездра с 1 483 и 1 329 души.
В кампанията участие взеха общо 127 общински администрации, ведомства, фирми и неправителствени организации. Училищата и детските градини включили се в инициативата са 71, като най – много учебни заведения са от община Мездра – 20 броя.
Почистени бяха много райони в града, входно-изходните артерии на Враца, паркове, градинки, междублокови пространства и нерегламентирани сметища. Броят на нерегламентираните сметища за областта е 6, от които 4 в община Роман и 2 в община Хайредин.
Община Криводол отмени деня за чистене за някоя от следващите съботни дни, причината е породена от лошите метеорологични условия.
Областна администрация обобщи данните за активността по време на кампанията, като през целия ден изпраща периодично резултатите до БТВ.

Няма коментари:

Публикуване на коментар