Бисквитки

четвъртък, 27 март 2014 г.

Строителите по водния цикъл правят графици за асфалтиране


На 31 март строителните фирми, които изпълняват интегрирания проект за воден цикъл на Враца, ще трябва да представят на кмета графиците си за възстановяване на асфалтовите настилки по улиците на града. Това стана ясно на провелата се днес работна среща между инж. Николай Иванов, зам.-кмета инж. Красимира Георгиева, инж. Марияна Рашева – директор на Звеното за изпълнение на проекта и представители на строителите - „Воден цикъл 2011” ДЗЗД, „Понсстройинженеринг” ЕАД и „ВМВ” ДЗЗД, инженерът и строителният надзор.
На срещата строителите докладваха за изпълнението на дейностите към момента. На този етап е завършен 29 км от новия водопровод и 20 км канализация. През април започва поетапното подвързване на потребителите към новата водопроводна мрежа. Сградните отклонения ще се изпълняват с активното съдействие на екипи на „В и К” – Враца. До кAрая на май тази година ще бъдат завършени строителните работи на основните обекти на пречиствателната станция, след което ще може да се стартира монтирането на оборудването.
Инженерът по проекта Жоао Перейра направи анализ на хода на строителните работи. Той подчерта, че все още не е наваксано закъснението, което се натрупа в началото на година, поради фирмени проблеми на изпълнителите.
Сред коментираните въпроси бе и този за предстоящия основен ремонт на улици във Враца и координирането му с изпълнението на водния проект.

Даниела Хитова,

гл. експерт „Връзки с обществеността”

Няма коментари:

Публикуване на коментар