Бисквитки

понеделник, 17 март 2014 г.

16 проверки на обекти в областта извършиха експерти от РИОСВ през изминалата седмица


          В периода 10-17 март експерти от РИОСВ – Враца извършиха проверки на 16 обекта във Враца и Мездра.
          При извършване на плановите проверки в гр. Мездра на МБАЛ, “Хефти металс”ЕООД и “Никсметал Груп” ЕООД, експертите от инспекцията не са констатирали нарушения.
          Без констатирани пропуски са завършили проверките и на четири бензиностанции на територията на град Враца.
          При проверка по подаден сигнал, че на територията на бившия месокомбинат се горят кабели, е извършен обход и наблюдение на посочената и съседни територии. Експертите не са констатирали горене на кабели и замърсяване на въздуха. Сигналът е неоснователен.
          Проверка от експерти “Контрол чистотата на водите” на РИОСВ – Враца и на Регионална лаборатория Враца е извършена и по сигнал за замърсяване на р. Лева в района на кв. Бистрец. Извършена е проверка на “Млечен рай” 2, където е констатирано, че пречиствателната станция работи нормално и няма замърсяване на отпадъчните води, влизащи в р. Лева. По същия сигнал е извършена проверка и на фирма “Галактика 03”, с разрешително за добив на инертни материали. Фирмата притежава разрешително за добив и работи съгласно заложените в него условия, които се контролират от Басейнова дирекция управление на водите “Дунавски район” с център Плевен.
                                                                                                   


Пресцентър РИОСВ - Враца

Няма коментари:

Публикуване на коментар