Бисквитки

четвъртък, 6 февруари 2014 г.

Крими хроника


         На 05.02.2014г., за времето от 12.00ч. до 20.00ч. на територията на с.Бели извор, с.Власатица, с.Лиляче, с.Паволче и с.Згориград е проведена полицейска операция с цел: проверки на МПС пред увеселителни заведения и други обществени места, проверка за наличие на стоки без акцизен бандерол, повишаване чувството за сигурност на гражданите, противодействие на битовата престъпност, кражби на животни, от частни домове и превантивни мерки срещу престъпления от всякакъв вид, противодействие на незаконния добив, транспортиране и съхранение на дървен материал.
Няма констатирани нарушения.
На територията на РУП-Мездра е проведена СПО  съвместно със служители от ТМУ -Лом.  Целта на операцията  е била превенция, пресичане, разкриване и документиране на закононарушения при производството, употребата, складирането, движението и обезпечаването на стоките подлежащи на облагане с акциз посочени в чл.2 от ЗАДС и чл.25 от Закона за тютюна и тютюневите изделия.  В с.Горна Кремена е извършена проверка  в къщата на И.Л./70г./, където са намерени  и иззети  общо 1 380 къса цигари от различни марки,  без български акцизен бандерол.
 На 04.02.2014г., от 19.00ч.  до 07.00 ч. на 05.02.14 г.   на територията на  с.Малорад е  проведена СПО с цел: ефективно противодействие на престъпността, осъществяване контрол по спазване на правилата за движение по пътищата, установяване и задържане на извършители на противообществени деяния и осигуряване на добър обществен ред.
Няма констатирани нарушения .
В 23.45ч. на кръстовище в гр.Б.Слатина катастрофирал лек автомобил „Ауди”-А4”,  управляван от Д.Ч./43г./ от гр.Плевен , който блъснал паркиран лек автомобил „Опел Астра” . Пробата за алкохол на водача  е положителна- 2, 67 промила. Образувано  е БП.
В ПУ-Хайредин е получено съобщение, че неизвстно лице  е счупило  няколко стъкла на къща  в село с.Манастирище. След ОИМ е установено, че извършител на деянието е  лицето П.П./20г./ от село Манастирище 
В 23.40ч. в РУП гр.Козлодуй е получено съобщение, че неизвество лице е счупило стъкла на жилището му в село Михайлово. След ОИМ  е установено, че деянието  е извършено от лицето Ф.М./29г./ от същото село.
В РУП – Оряхово е получено съобщение, че от къща в гр. Оряхово   е извършена кражба на  меден капак и лула за изваряване на ракия .          След ОИМ е установено, че извършител на кражбата е лицето  Г.Д./23г./ от гр.Оряхово.
         За времето от 09.00ч.  до 16.00 ч. на 05.02.2014г., на територията на РУП-Оряхово е проведена  СПП по линия на незаконен добив, транспортиране и съхранение на дървен материал. Не са констатирани нарушения. 
На 05.02.2014 г., в гр. Роман е извършена проверка на лек автомобил „Опел”,  управляван от С.Б./25г./ от с. Буковлък . В автомобила са намери  и иззети 9  пакета тютюн без български акцизен бандерол.
Регионален говорител на МВР:

Красимир Василев

Няма коментари:

Публикуване на коментар