Бисквитки

петък, 3 януари 2014 г.

Mоделистите на гости в Три Кладенци

Днес ръководството на Спортно - техническия моделен клуб Враца посети Дома за младежи с увреждания в с.Три Кладенци. От няколко години клуба обучава младежите от Дома в тайните на автомоделизма, които освен с устройството на високотехнологичните модели, се усъвършенстват и в тяхното управление. Всяка година на професионалната автомоделна писта във Враца младежите участват на три състезания за модели с електродвигател.

Председателят на клуба Огнян Филипов връчи на Дома компютър, който бе осигурен с помощта на  Директора на Д банка във Враца Петьо Ангелов, а за обучаемите по автомоделизъм клуба бе осигурил награди за новата 2014 година и лакомства. На проведената среща Огнян Филипов и Директорката на Дома Божинова бяха уточнени бъдещите взаимодействие между двете институции през тази година. 

Автомоделистите завършиха годината с 55 отличия

Традиционно и 2013 година бе успешна за състезателите от Моделния клуб във Враца. Те участваха в 11 състезания от които в кръгове от Държавния шампионат - 8, в едно Републиканско детско състезание, в един Републикански турнир и в едно Международно състезание. В тях моделистите завоюваха 55 медала от които златни 16 медала, сребърни 18 медала и бронзови 21 медала.
Отлично се представиха при мъжете з.м.с. Дамян Петров, Кристиян Крумов, Николай Георгиев, Александър Георгиев, Виктор Робев, Генко Базитов, Емил Давидов, Атанас Георгиев, Росен Ралчовски и при децата Емил Давидов, Ванина Крумова, Никола Иванов и Веселин Анимиров. Техническа повреда не позволи на Дамян Петров да влезе в топ шест на Европейския турнир в Букурещ, а детския отбор за пети пореден път стана отборен Републикански шампион в България. 


Няма коментари:

Публикуване на коментар