Бисквитки

събота, 18 май 2013 г.

Невероятен празничен спектакъл по повод 25-годишнина на най-младото детско заведение в град Враца- ОДЗ „ Звънче”




На 15 май 2013 г. в читалище „ Развитие”, с вълшебен, цветен, празничен, авторски спектакъл „Нова приказка за грозното патенце” ,  ОДЗ „ Звънче” отбеляза своята 25-годишнина.
Един юбилей е винаги важен! Той означава опит, традиция, постижение, извървян път....
            Но когато юбилеят ознаменува 25 години принос в развитието на предучилищното образование, формирането на ценностни нагласи и изграждането на човешкия характер, той не е просто значим, важен. Той е много специален! Не е просто суета и гордост, стремеж за доказване, неуморен труд, той е любов и търпение, всеотдайност и признателност за нас хората, отдали се на грижите  за най-милото, най-невинното, най-истинското- децата.
            Директорката Н. Гигова изказа благодарности към община Враца и РИО-Враца за разбирането и подкрепата, към родителите на децата и към колектива на ОДЗ „ Звънче”.
Залата бе изпълнена с развълнувани родители, гости от Община Враца, РИО-Враца, бивши директори на ОДЗ „ Звънче”, директори на детски градини, училища, ЦРД, преподаватели от ВТУ „ Св. Св.Кирил И Методий”-филиал Враца и приятели на детското заведение. Сред официалните гости бе и инж.Маринела Петрова – директор на дирекция „Култура, образование, спорт и туризъм” в Община Враца.  „Днешният ден е истински празник за грижата към най-малките възпитаници, ден да признаем колко е отговорен труда и възпитателната дейност,за да пораснат децата ни здрави и щастливи! Следвайте пътя на новаторството и знайте,че хората, отдадени на децата имат дарбата да творят и създават красивото!” – това бе пожеланието на г-жа Маринела Петрова, поднесено към рожденницитe заедно с прекрасни подаръци.
Г-жа Даринка Костадинова- старши експерт по ПУВ в РИО-Враца с много вълнение сподели за незабравимите спомени от 15-годишната си работа в ОДЗ „ Звънче” и се обърна  към екипа и децата с думите :
 „ Детската градина е последната построена за целта в града, но за кратко време тя успя да  утвърди своето достойно място в образователната летопис, защото там работят инициативни педагози, родителите са истински техни партньори, а децата са щастливи и обичани! Нека любовта към децата и творческото вдъхновение бъдат все така вашият верен ориентир по пътя към нови успехи! Нека са огласени от весели детски гласчета-звънчета делниците ви и  честити, стоплени от щастливи детски усмивки празниците!”
За рождения си ден ОДЗ „Звънче” получи много поздравителни адреси, цветята и подаръци от: г-жа Пепа Владимирова- Областен управител на Област Враца, г-жа Галина Евденова- Началник на РИО-Враца, инж. Николай Иванов- Кмет на Община Враца, доц. д-р Маринела Михова-директор филиал-Враца към ВТУ,     г-жа П. Гушанска- директор на ЦРД-Враца, г-н Румен Павлов- председател на читалище „ Развитие”-Враца, директори на детски градини и училища .

Няма коментари:

Публикуване на коментар